Івано-Франківськ

Українці просять продовжити пільгове розмитнення “євроблях”

У середу, 10 листопада, останній день, коли українці можуть розмитнити автомобіль на єврономерах за пільговою ціною.

145471 1 large scaled

Відтак, на сайті Офісу президента зареєстровано петицію «Доступне розмитнення для всіх». Ініціатор звернення — Ольга Ткачук, яка, за її словами, «звертається від імені всіх українців».

Мета — вирішити проблему авто на єврономерах. Автори просять продовжити пільгове розмитнення на півроку — до 15 березня 2022 року, а також дозволити оформляти авто, ввезені до 31 грудня 2021-го, пише ПІК із посиланням на “Finance.ua“.

До того ж ініціатори петиції вказують на необхідність розглянути законопроект №3704, що передбачає рівні умови розмитнення для всіх громадян.

У документі вказані й інші вимоги:

  • передбачити пільгові умови розмитнення для окремих категорій громадян — учасників АТО, інвалідів, багатодітних сімей тощо;
  • дозволити розмитнення «на нормальних умовах» гібридних авто, мікроавтобусів зі стандартом нижче Євро-5;
  • дозволити розмитнення авто стандарту Євро-1, які вже ввезені в Україну.

Ініціатор звернення підкреслює, що прийнятий 17 лютого закон №1402-IX про пільгове розмитнення не влаштовує з кількох причин. Йдеться про тимчасову дію норм документа. Автор петиції вважає, що таке обмеження в часі порушує права окремих громадян.

Також у зверненні вказані інші причини:

  • дискримінація за датою ввезення авто — дозволяється розмитнити тільки авто, ввезені до 1 січня 2021 року;
  • дискримінація за регіональністю — автомобілі, вироблені в європейських країнах, але перетнули кордон між Україною і Росією, не підлягають розмитненню.

Деякі недоробки депутати виправили в «ресурсному» законопроекті №5600, але він ще перебуває на розгляді в парламенті.

Крім того, громадяни відзначають, що багато власників не встигли скористатися пільговими умовами для розмитнення у зв’язку з карантинними обмеженнями і лімітованим терміном дії – з 15 червня по 10 листопада.

Додамо, що відповідальність за порушення термінів ввезення автомобілів у митному режимі транзиту за ч. 8 ст. 121 Куоап становить 500 неоподатковуваних мінімумів (8,5 тис. грн), за повторне порушення за рік – 1 тисяча неоподатковуваних мінімумів (17 тис. грн) з позбавленням прав на рік та з платним вилученням автомобіля або без такого.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено