Івано-Франківськ

Профільний комітет підтримав амністію для “прозрілих” українців, котрі придбали фальшиві COVID-документи

Близько 210 тис підробних сертифікатів зараз діє в Україні. Таку цифру озвучила сьогодні на провоохоронному комітеті представниця МОЗ.

mycollages 3 scaled 2 scaled

Раніше всім, хто використовував підробні документи про щеплення, загрожувала кримінальна відповідальність. Але 17 листопада профільний комітет підтримав амністію для таких “прозрілих” в законопроекті 6084.

Про це повідомила на своїй сторінці у мережі Фейсбук членкиня комітету Верховної ради з питань правоохоронної діяльності Олександра Устінова, пише ПІК.

“Тепер особа, яка використала підроблені документи, які підтверджують проведення профілактичних щеплень проти особливо небезпечних інфекційних хвороб звільняється від кримінальної відповідальності якщо вона, добровільно заявила про ці факти органу!”  -зазначила Устінова.

За словами Устінової, щоб уникнути кримінальної відповідальності та вакцинуватися у дійсності, потрібно:

1) Прийти в райвідділ поліції та подати заяву про те, що використовувався підроблений COVID-сертифікат;

2) Дати покази – де і в кого був придбаний документ;

3) Справа закривається.

“Сподіваюся завтра Верховна Рада підтримає цей законопроект і у нас так само, як і в Європі зможуть штрафувати до 170 тис грн чи садитимуть на 3 роки за підробку сертифікатів”, – зазначила народна депутатка України.

Нагадаємо, проєкт закону №6084 передбачає доповнення Кримінального кодексу статтею, що встановлює відповідальність:

  • за використання особою підроблених документів про проведення щеплень у вигляді штрафу від 17 тис. до 34 тис. грн або обмеження волі до 2 років;
  • за внесення медпрацівником неправдивих відомостей про проведення щеплень у вигляді штрафу від 34 тис. до 68 тис. грн або позбавленням волі на строк до 2 років
  • за виготовлення з метою збуту документів про проведення щеплень у вигляді штрафу від 85 тис. до 170 тис. грн або позбавленням волі до 3 років.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtubeта  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено