Івано-Франківськ

Зі Львова до гірських Сянок запустили інклюзивний електропоїзд (ФОТО)

У складі поїзда курсуватиме 10 вагонів.

Зі Львова до гірських Сянок запустили інклюзивний електропоїзд (ФОТО)

Зі Львова до гірських Сянок від сьогодні, 19 листопада мешканці області зможуть доїхати модернізованим електропоїздом. Відправлятиметься він зі Львова о 09.25 год, і прибуватиме у Сянки о 13.50 год. У зворотному напрямку із Сянок – о 14.50 год та прибуватиме до Львова о 19.26 год. Про це повідомляють на сайті Львівської облдержадміністрації, пише ПІК.

Маршрут для електропоїзда, який пристосований для перевезення маломобільних груп пасажирів, обрано не випадково.Поблизу Сянок розташований Західний реабілітаційно-спортивний центр – одна з найсучасніших спортивних баз України та Європи. Тут тренуються і проводять дозвілля спортсмени з інвалідністю.

 “Електропоїзд максимально пристосований для маломобільних груп населення. У головних вагонах передбачені місця для людей на колісних кріслах, є поручні, пандуси та санвузли, вхідні двері з зручним електронним управлінням, кнопки виклику поїзної бригади”, – зазначивзаступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.

257418505 3013398382207728 5180474424437828043 n 1  1637328090 1440x1080 1 0 nw scaled

Для зручності людей із вадами зору всі вказівники дублюються шрифтом Брайля. Для пасажирів з дітьми облаштували сповивальні столики. Також поїзд зручний для пасажирів, які мають із собою гірськолижне спорядження.Тож мандрувати тепер можна з комфортом і швидко.

Модернізацію здійснила Укрзалізниця, загальна вартість – 72 млн гривень.

Додамо, що з 22 листопада на Львівщині змінюються правила подорожі у поїздах приміського сполучення. Згідно з рішенням обласної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, проїзд в усіх приміських електропоїздах області буде здійснюватися за наявності у пасажира наступних документів: сертифіката про вакцинацію (однією або двома дозами), або негативного ПЛР-тесту на COVID-19, або негативного експрес-тесту на COVID-19, що зроблений не більше ніж за 72 години до рейсу, або довідки про одужання від COVID-19.

У разі відсутності одного із зазначених документів пасажира може бути знято з рейсу поліцією.

Читайте також у ПІК:

На Стрийщині мешканець Франківська допустив ДТП, в якій загинула 12-річна дівчинка (ФОТО, ВІДЕО)

На Львівщині невакциновані не зможуть користуватися приміським транспортом

До уваги прикарпатців: “Укрзалізниця” відкрила продаж квитків на поїзди нового графіка

У Надвірній продають міське озеро: чи дорого оцінили (ОНОВЛЕНО)

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено