Івано-Франківськ

На Косівщині повідомили, скільки в районі функціонує підприємств

Сільське господарство вважають в районі провідною галуззю економіки.

На Косівщині функціонують 52 підприємства, з яких 35 – фермерські господарства. Підприємствами району під урожай 2021 року сільськогосподарські культури посіяно на площі 295,8 га, у т.ч. зернових та зернобобових культур посіяно на площі 153,5 га, технічних культур – 96,0 га, картоплі – 8,5 га, кормових культур – 37,8 га. Про це повідомляють на сайті райдержадміністрації, пише ПІК.

Найбільш вагомим напрямком розвитку сільського господарства району є тваринництво.

“Фермерськими господарствами району утримується близько 600 голів великої рогатої худоби, у тому числі біля 250 голів корів; 300 голів овець та кіз”, – йдеться у повідомленні.

Довідково: 21 листопада в Україні відзначають День працівників сільського господарства. Сільськогосподарська галузь є однією з пріоритетних сфер розвитку економіки в Івано-Франківській області. За урожайністю соняшнику область посіла 1 місце серед регіонів держави, ріпаку озимого та кользи – 3, сої – 8, культур зернових та зернобобових – 9, картоплі – 12.

У підприємства сільського господарства у 2020 році за даними Управління статистики області спрямували 584,3 млн.грн капітальних інвестицій, у І півріччі 2021 році – 97,4 млн.грн (2,8%). Середньомісячна заробітна плата штатних працівників сільського господарства у січні–вересні  у 2021 році становила 16004 гривень.

den sg2 scaled den sg1 scaled

Читайте також у ПІК:

У Карпатах несподівано намело до метра снігу

Український вчений назвав сорт картоплі, який не цікавий колорадському жуку

В Косівському районі провели нараду у форматі “Запитання-відповіді”: на яку тему (ФОТО)

Прикарпатка Юлія Рев’юк, авторка декоративних панно зі шкіри, перед роботою молиться до святого Йосифа

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено