Івано-Франківськ

Прикарпатка Юлія Рев’юк, авторка декоративних панно зі шкіри, перед роботою молиться до святого Йосифа

У 2009 році майстриня отримала патент на жіночу сумку «Гірська косиця», а пізніше стала володаркою Президентського гранту.

 

Цікаво про те, як з кількох невеличких шматків шкіри зробити художні шедеври та про свої творчі задуми майстриня з міста Тисмениця розповіла журналістці ПІК.

Декоративною обробкою шкіри Юлія  Рев’юк професійно займається з 2005 року. Ще під час навчання в Інституті мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника брала участь у виставках. Відтоді різних фестивалів, конкурсів, виставок, оглядів обласного, всеукраїнського та міжнародного рівнів було в Юлії  чимало.  У 2009 році вона отримала патент на жіночу сумку «Гірська косиця», а в 2010-му — стала володаркою Президентського гранту за талант та яскравий мистецький хист.

 «Моя бабуся  була кравчинею. Із дитинства я теж любила шити. Гарно виходив ляльковий одяг», — розповідає Юлія Рев’юк.

Дівчина мріяла стати модельєром. І втілила свою мрію, вступивши на відділення декоративно-прикладного мистецтва. Спеціалізацією обрала художню обробку шкіри, поєднавши  моделювання та роботу зі шкірою. Зараз Юлія Рев’юк робить панно на біблійну та орнітоморфну (стилізовані зображення птахів) тематику.

248369333 928555838084025 7495283123877612302 n scaled

Юлія Рев’юк — людина не лише творча, талановита, але й віруюча та  релігійна. Перед роботою вона завжди молиться до святого Йосифа, покровителя ремісників, майстрів, робітників. І хоча в нашому комп’ютеризованому, матеріалізованому світі, в якому подорожі в космос вже незабаром можуть стати зовсім звичними,  це може здатися дивним, для творчості Юлії  є саме таке натхнення.

Роботу майстриня розпочинає зі створення ескізу олівцем, на якому вона ретельно промальовує усі деталі. Згодом, вже, за малюнком, добирає шкіру, вже вичинену та пофарбовану.

У панно Юлія використовує приглушену гаму кольорів. Зазвичай це 3-5 барв пастельних відтінків. Далі мисткиня вирізає деталі панно з картону. Використовує ножиці, канцелярський ніж, наждачний папір для шліфування, пробійники (спеціальні інструменти для пробивання дірок на шкірі), клей «Момент». У  роботах застосовує техніки рельєфного тиснення, плетіння.

За кілька тижнів до Різдва Юлія планує створити панно та ялинкові прикраси на тему народження Христа.

Злата Леміш.

Фото від Юлії Рев’юк.

Читайте також:

Понад п’ять тисяч ґудзиків на одязі власної колекції надихають дизайнерку з Франківська на новацію (ФОТО)

Митець із Рожнятова малює вогнем: його Джоконда у списку робіт разом з Дональдом Трампом (ФОТО)

На Тлумаччині фольклорний колектив «Розмай» отримав звання «Народний»

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено