Івано-Франківськ

​Янукович звернувся до українців з нагоди восьмої річниці Майдану

Своє звернення президент-втікач написав російською.

23c223f52118a82903bda46f06c74818 scaled

Президент-втікач Віктор Янукович звернувся до українців нагоди восьмої річниці початку Майдану.

21 листопада минуло вісім років від початку Євромайдану – Революції Гідності. У 2013-му Україна дізналася про несподіваний розворот уряду Азарова із Заходу на Схід. Він раптово заявив, що підготовку до Угоди про асоціацію з ЄС припиняє. Увечері українці вийшли на мирний протест на Майдан Незалежності в Києві.

Текст звернення опублікував у Facebook його прессекретар Юрій Карасір.

Янукович пише, що “Україна припинила своє існування, бо стала країною, що воює”, а “влада Майдану досі не принесла обіцяний мир”. Він також називає Україну “найбільш бідною та нестабільною країною на континент”. Мовляв, “промисловий потенціал України практично зруйнований, енергетична безпека перебуває в критичному стані, а дефіцит бюджету постійно зростає”, пише ТСН, інформує ПІК.

Янукович заявив, що створення нового формату переговорів без РФ не дасть результату. Він вважає, що США, Німеччина і Франція зацікавлені в участі Росії у ньому.

“Де мир, обіцяний як майданною владою, так і тією, яка прийшла їй на зміну? Адже у 2019 році народу пообіцяли, що з війною буде покінчено. І з корупцією, і із соціальною несправедливістю, і з беззаконням та іншим. Адже саме на цих обіцянках і прийшли до влади”, – заявив президент-втікач.

Він констатував, що порівняно з минулим роком ситуація на Донбасі погіршилася і зараз уже йдеться про те, як уникнути повномасштабних військових дій.

“Черговий міністр оборони, який до цього призначення займався, зокрема, питанням повернення Донбасу до складу України, оголошує, що не варто ідеалізувати Мінські угоди”, – зіронізував Янукович.

Водночас він наголосив, що без участі РФ новий формат переговорів не може бути реалізованим.

Також президент-втікач розкритикував дії Києва, який “намагається розігрувати дві абсолютно взаємовиключні партії” – з одного боку хвалиться самостійністю влади, а з іншого “запевняє всіх, що і Париж, і Берлін готові надавати нам всіляку підтримку, незважаючи на критику і оголошуючи про те, що мінський формат вже неактуальний”.

Янукович припустив, що баланс інтересів США у відносинах із союзниками щодо НАТО та з Росією може переважити їхні інтереси в Україні.

“У такому разі Україна опиниться в дуже незавидній ситуації, коли розраховувати на підтримку найближчих сусідів їй буде складно, оскільки вона зіпсувала відносини практично з усіма, з ким має спільний кордон. І тоді, сором’язливо опустивши очі, як у випадку зі зверненням до Білорусі з проханням допомогти в енергозабезпеченні після того, як Київ оголосив президента Лукашенка “самопроголошеним”, їй доведеться домовлятися з усіма заново. Але вже на інших умовах, для України, напевно, менш вигідних”, – каже четвертий президент.

Говорячи про енергетичну кризу, Янукович запевнив, що “розрахунок виключно на зовнішню підтримку – помилковий, а Захід нічого не робитиме на шкоду собі”. Тут він назвав кроки нової стратегії розвитку:

  1. Ухвалення нейтрального статусу нашої держави під реальні гарантії безпеки з боку провідних світових держав. Це нібито дасть змогу зупинити ескалацію конфлікту на Донбасі, зніме загрозу його переростання у повномасштабні воєнні дії, дозволить вивести переговорний процес у рамках Мінських угод із глухого кута. Такий крок, упевнений, буде позитивно оцінений як у РФ, так і ЄС. “Знаю, більшість наших громадян підтримає таке рішення”, – зазначив Янукович.
  2. Розробка нової стратегії соціально-економічного розвитку України – принципово інший підхід до визначення її місця в світі, що швидко змінюється. Йдеться про створення та відродження промисловості, продукція якої зможе успішно конкурувати на світових ринках.
  3. Порушення прав людини, справедливий незаангажований суд, свобода слова, боротьба з корупцією. Підняти відповідальність за порушення українських законів та міжнародних конвенцій усіх органів влади без винятку. Негайно ухвалити закон, що передбачають кримінальну відповідальність.
  4. Набуття справедливості. Будь-який конфлікт завершується тоді, коли є джерела його виникнення. За словами Януковича, майже 8 років українцям не хочуть сказати правду про події на Майдані, про яку більшість із них знає.

“Народ сам зміг без “слідчих” і “прокурорів” зрозуміти та визначити, кому була вигідна ця трагедія і до чого вона привела. Трагедія, яка через спрагу наживи керівників Майдану, призвела країну до втрати територій, війни та краху. Людей – до горя, зубожіння і безнадійності”, – заявив президент, що втік.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено