Івано-Франківськ

Пасічники Печеніжинської ТГ отримали вдвічі меншу фінансову підтримку від держави, ніж передбачалося: причина

У селах, що входять до Печеніжинської громади, бджільництвом займаються 32 господарі.

У 2021 році пасічники Печеніжинської територіальної громади отримали грошову допомогу від держави за бюджетною дотацією. За наявну 2061 бжолосім’ю пасічники отримали 225,308 тис.грн., повідомляють на Фейсбук сторінці Печеніжинської територіальної громади.

“Але, наші пасічники могли отримати більше, тобто 412,200 тис.грн.”, – йдеться у дописі.

Отримання вдвічі меншої допомоги місцева влада пояснює постановою Кабміну. Відповідно до неї у 2021 році планувалося фінансування однієї бджолородини в сумі 200 грн. Проте по всій Україні спостерігалися  шалені темпи реєстрації бджолосімей.

А в державному бюджеті України на реалізацію даної цілі передбачили 240,0 млн. грн., в той момент, як зареєстрованих документів  нарахували на суму 439,1 млн. грн., що 1,8 раза перевищує бюджет.

Тож з метою врегулювання питання даної дотації Міністерство аграрної політики та продовольства України видало наказ «Про затвердження розподілу бюджетних коштів, передбачених Мінагрополітики у державному бюджеті за програмою «Фінансова підтримка сільгоспвиробників» на 2021 рік, які спрямовуються для державної підтримки за напрямом «Спеціальна бюджетна дотація за наявні сім’ї».

“За цим документом здійснили перерозподіл коштів між областями прямо пропорційно наявному фінансовому ресурсу що становить 54,66% від закладених коштів, тобто пасічники отримали по 109,3 грн. на одну бжолосім’ю”, – пояснили бджолярам Печеніжинської ТГ.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено