Івано-Франківськ

В Україні розпочинається створення національного авіаперевізника

Національний перевізник має кілька робочих назв, одна з яких - "Ukrainian National Airlines".

plane uk scaled

Про це 25 листопада під час форуму “Велике Будівництво: Авіація. Туризм”, повідомив президент України Володимир Зеленський.

Ми в рамках програми “Велике будівництво”… робимо новий потужний крок – це наш національний авіаперевізник. Створення його, яке буде розпочато, можна сказати, офіційно вже сьогодні…“, – розповів Зеленський.

Він додав, що національний перевізник має кілька робочих назв, одна з яких – Ukrainian National Airlines. “Дуже символічно. Українські національні авіалінії – ЮНА. Як і наша держава з великою історією, але завжди енергійна і юна”, – зазначив глава держави.

Водночас Зеленський повідомив, що Україна веде перемовини із західними колегами щодо створення у нас сучасного авіахабу для модернізації пасажирських літаків у вантажні. Крім того, Україна має підтвердження економічної доцільності проєкту щодо національного перевізника від французьких консультантів.

Сьогодні ми повертаємо світу ідею про європейський літак. Тепер це спільна мрія з нашими колегами з Європи… В Україні є чудові потужності для повного циклу створення сучасного літака… У нас є потужності для серійного виробництва, включно із забезпеченням комплексної вже післяпродажної підтримки“, – зазначив президент.

Нагадаємо, Івано-Франківський аеропорт під загрозою закриття.

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено