Івано-Франківськ

Депутати Франківської міськради вимагають доопрацювання резонансного законопроєкту № 5655

Як вже повідомляла ПІК, у п’ятницю, 26 листопада, відбулася 18-та сесія Івано-Франківської міської ради.

IMG 1935 scaled

Почалося засідання із депутатських звернень, повідомляє ПІК.

Зокрема, народні обранці з Івано-Франківська звернулися до Голови Верховної Ради України, комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Верховної Ради України, голів депутатських фракцій та груп у Верховні Раді України щодо необхідності доопрацювання проекту Закону України №5655.

Так, депутати не погоджуються з даною нормою законопроєкту оскільки, передача функцій контролю на території громади суб’єктам господарювання різних форм власності, а не органам місцевого самоврядування фактично суперечить основним засадам місцевого самоврядування, які визначенні Конституцією України та Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Івано-Франківська міськрада вважає, що містобудівний контроль на території громади мають здійснювати виконавчі органи відповідної сільської, селищної, міської ради.

«Цим законопроєктом передбачається, що «суми адміністративних штрафів та санкцій стягнутих за рішеннями Містобудівної палати зараховуються до загального фонду державного бюджету». Така норма є неприпустимою, оскільки правопорушення вчинятимуться на території громади, а штрафи стягуватимуться до державного бюджету. Ми наполягаємо на тому, щоб штрафи за порушення містобудівного законодавства, щодо об’єктів, які будуються на території громади 100 % зараховувалися до бюджетів територіальних громад», – йдеться у зверненні.

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено