Івано-Франківськ

Стало відомо, скільки треба відкладати, щоб купити квартиру в різних містах України

Найдовше треба накопичувати кошти на квартиру у Львові, найдешевші квартири - у  Миколаєві.

Стало відомо, скільки мешканцям найбільших українських міст треба відкладати, щоб купити власне житло.

Стало відомо, скільки мешканцям найбільших українських міст треба відкладати, щоб купити власне житло. Щоб підрахувати, скільки років треба відкладати на квартиру,  Слово і Діло взяло до уваги середню заробітну плату у різних містах України станом на початок листопада, а з іншого боку – середню вартість однокімнатної квартири на первинному ринку, пише ПІК.

Найдовше треба накопичувати кошти на квартиру у Львові. Там, щоб купити однокімнатну, треба відкласти 100 середніх зарплат (13 тис. грн). За умови, якщо щомісяця збирати кошти у розмірі середньої зарплати, придбати квартиру на первинному ринку можна буде через 8 років і 4 місяці.

Також майже 8 років доведеться відкладати на квартиру в Одесі. Середня вартість однокімнатної на первинному ринку становить 1,13 млн грн (93 середні зарплати для міста).

А от на однокімнатну квартиру у Києві потрібно буде збирати майже 6 років. Середня вартість такого житла в столиці становить 1,45 млн грн (71 середня зарплата). Водночас середня заробітна плата у Києві набагато вища, ніж в інших містах України – 20,6 тис. грн).

Наприклад, у Харкові на однокімнатну квартиру доведеться накопичувати також майже 6 років, але там і ціна житла набагато нижча (870 тис. грн), і середня зарплата (12,6 тис. грн). Але фактично, відкласти треба 69 середніх зарплат – майже так само, як і у столиці.

У Чернівцях на квартиру треба відкладати 6 років і 10 місяців (82 середні зарплати). Середня вартість однокімнатної там становить 900 тис. грн.

У Дніпрі, Луцьку та Ужгороді на однокімнатну квартиру треба заощаджувати трохи більше 6 років. Водночас у Луцьку і середня вартість житла, і середня зарплата нижчі. На власну однокімнатну квартиру у Полтаві треба збирати 5 років і 5 місяців (65 середніх зарплат).

За п’ять років можна накопичити на квартиру у Запоріжжі (61 середня зарплата), Івано-Франківську (60 середніх зарплат), Кропивницькому (61 середня зарплата), Черкасах (60 середніх зарплат), Херсоні (65 середніх зарплат) та Чернігові (61 середня зарплата). При цьому найдорожчі квартири та найвища середня зарплата – у Запоріжжі.

4 роки і 9-10 місяців доведеться відкладати на квартиру у Хмельницькому (57 середніх зарплат) та Рівному (58 середніх зарплат). Відкладати на квартиру в Миколаєві треба 3 роки та 11 місяці (47 середніх зарплат). Вартість однокімнатної квартири в середньому становить 660 тис. грн.

Читайте також у ПІК:

Стало відомо, чому не варто виливати воду з-під яєць в раковину

Українці невдовзі платитимуть за тонкі пакети, якими зараз користуються у магазинах безкоштовно

Магнітні бурі у грудні 2021: в які дні очікувати

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено