Івано-Франківськ

На Прикарпатті пояснили, за яких умов можна відпочити у ресторані в червоній зоні

Чіткі протиепідемічні обов'язки покладені на уповноважених працівників не тільки розважальних закладів.

261807939 420444103151357 3226625802555830639 n 1 lyuda scaled

Сьогодні заступниця голови Івано-Франківської ОДА Людмила Сірко (на фото) в режимі онлайн-трансляції донесла до мешканців Прикарпаття інформацію про те, що 24 листопада Кабінет Міністрів України вніс зміни до Постанови №1236, посиливши карантинні правила, зокрема для невакцинованих громадян, повідомляє ПІК.

Нові правила, як повідомляла ПІК, наберуть чинності 6 грудня. У першу чергу вони торкнуться регіонів, які перебувають на жовтому рівні епіднебезпеки.

“Відвідувати громадські заклади на жовтому рівні можна буде лише тим людям, які отримали принаймні одне щеплення проти COVID-19 або мають негативний тест чи сертифікат про одужання. Ця ж норма поширюється і на співробітників», – зокрема сказала Людмила Сірко.

І ще одна важлива деталь:

“Посилення правил для невакцинованих потрібне, щоб зменшити навантаження на лікарів та медичну систему, адже до стаціонарів у більшості потрапляють саме ті пацієнти, які не отримали повного курсу щеплення”.

Оскільки Івано-Франківська область наразі залишається у червоній зоні карантину, то заступниця очільниці області детально зупинилася на правилах, що стосуються червоного рівня.

На червоному рівні, зокрема, забороняється:

робота закладів громадського харчування (ресторани, кафе), окрім адресної доставки та замовлень навинос;
робота закладів освіти, в яких повністю вакциновано менше 100% співробітників;
робота ТРЦ та інших розважальних закладів, кінотеатрів, театрів тощо;
робота закладів освіти, окрім дитячих садків і початкових класів шкіл;
робота непродовольчих ринків і магазинів, спортзалів, басейнів і фітнес-центрів,
проведення масових заходів;
робота закладів культури.

“Важливо, що ці обмеження не будуть діяти у тих випадках, якщо 100% співробітників (організаторів) та відвідувачів (учасників) вказаних закладів (заходів) будуть повністю імунізовані та матимуть зелений COVID-сертифікат, негативний результат ПЛР-тестування чи експрес-тестування на антиген (дійсний 72 години) або сертифікат про одужання”, – наголосила Людмила Сірко.

Щоправда, представники закладів мають не просто запитувати у відвідувачів про наявність сертифікатів чи перевіряти їх візуальну наявність – уповноважений працівник закладу має на вході до приміщення виміряти термометром температуру відвідувача та зчитати смартфоном QR-код його COVID-сертифікату.

До речі, починаючи з помаранчевого (сигнального) рівня, місцева влада може ухвалювати додаткові заходи щодо посилення протиепідемічних правил у регіоні.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено