Івано-Франківськ

Естафета єдності, людина року, посиденьки: святкова програма Рогатинської громади на грудень

Колоритний грудень має на меті залишити по собі низку приємних спогадів.

f9b737ffa737785 scaled

У Рогатинській ТГ серед акцентів плану заходів на перший місяць зими – конкурс «Людина року – 2021», відкриття головної ялинки громади та відзначення новорічно-різдвяних свят.

В умовах пандемії коронавірусу, звісно ж, відмовляться від масових святкувань. Але настрій першого місяця зими створюватиме низка теплих заходів, які запланують провести онлайн та на відкритому повітрі, пише ПІК з посиланням на Рогатинську міську раду.

Колесо циклу подій грудня запустить, ініційована відділом освіти Рогатинської міської ради «Естафета єдності, звитяги та слави». Це – національно-патріотичний проєкт, який започатковує «Книгу пам’яті». Ключовою метою заходу є патріотичне виховання учнівської молоді, збереження пам’яті про Героїв, які боролися за незалежність нашої держави.

Єднальною ланкою естафети стане передача школами громади Прапора, який символізує героїзм воїнів та єдність поколінь українського народу, які виборювали незалежність.

Стяг перебуватиме у закладі освіти тиждень, відтак на урочистій лінійці школа передаватиме його наступному учаснику естафети.

Тож першого грудня естафету прийматиме перший заклад Рогатинської МТГ – Рогатинський ліцей №1. Опісля прапор передаватимуть в інші навчальні заклади громади.

Ще однією яскравою подією грудня стане традиційна благодійна акція «Подаруй дитині радість», яку планують провести у школах громади 15 грудня. Ця акція входить до циклу новорічно-різдвяних заходів «Різдво наближається – душа зігрівається». Вона спрямована на допомогу важкохворим дітям та дітям-сиротам у часі новорічно-різдвяних свят.

У зв’язку з поширенням пандемії коронавірусу (COVID-19) благодійну акцію «Подаруй дитині радість» рекомендують провести учнівським колективам за місцем навчання 15 грудня. Вилучені під час благодійного ярмарку кошти перекажуть на рахунки важкохворих дітей Рогатинської громади.

Напередодні дня Святителя Миколая Чудотворця за традицією у Рогатині засвітять вогні головної ялинки громади. Як і в минулі роки її прикрасять кулями ручної роботи, що створять талановиті діти під час конкурсу «Подаруй ялинці іграшку».

А під завісу 2021-го планують підбити підсумки головного дійства громади – конкурсу «Людина року – 2021». Варто зазначити, що цьогоріч захід «розширить свої межі» на всю громаду. А присвоєння звання «Людина року» буде проводиться у 14 номінаціях. Відтак за найбільш вагомі професійні досягнення, плідну працю та прагнення досягти нових успіхів у справі на користь людей у кінці року за традицією нагородять ініціативних і талановитих особистостей громади.

Родзинкою грудня стануть також низка конкурсів, арт-проєкт «Різдвяна майстерня» та різдвяні посиденьки за участю фольклорних колективів громади «Колядки зі старої шухлядки», які планується провести у рамках  циклу новорічно-різдвяних заходів «Різдво наближається – душа зігрівається».

Також у цьому місяці планують урочистості з нагоди Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, Дня Збройних Сил України, Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС (День ліквідатора), 83-річниця від Дня народження В’ячеслава Чорновола, вшанування професійних дат, 90-ої річниці з дня народження письменника, перекладача, педагога Григора Тютюнника (1931–1980) і 150-ої річниці з дня народження Миколи Вороного (1871–1938).

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено