Івано-Франківськ

У Франківську до всесвітньої акції підсвітили історичну споруду (ФОТО)

Такий захід в Івано-Франківську традиційно проводять з 2011 року.

262331913 2011665372326627 2584196225635692789 n

30 листопада у Франківську символічно підсвітили історичну споруду обласного музею мистецтв – колишньої римо-католицької катедри на площі ім. Митрополита Андрея Шептицького.

Як повідомили організатори акції, паралельно підсвітили до двох тисяч центральних пам’яток архітектури та сакрального мистецтва у різних куточках світу. Також різними кольорами знову підсвітили Івано-Франківський музей мистецтв, пише ПІК з посиланням на Івано-Франківську Архієпархія УГКЦ.

“Те, що міста в Україні теж приєдналися до акції «Міста за життя, міста проти смертної кари», дуже важливо також для світової спільноти, адже ця тема є на сьогодні дуже актуальною, бо щороку в світі страчують понад дві тисячі людей”, – розповідає голова спільноти святого Егідія в Україні Юрій Ліфансе.

Проте, за його словами, є тенденція до зменшення цієї цифри також завдяки праці і впливу спільноти святого Егідія. До прикладу – вже понад третина країн Африки не застосовують смертну кару.

Як наголошує Юрій Ліфансе, для спільноти святого Егідія питання скасування смертної кари є принциповим питанням, тому що життя кожної людини є абсолютним, як з християнських принципів, так і з громадської позиції. І жодна юридична система не може бути настільки досконалою, щоб гарантувати стовідсоткову правильність вироків. Статистика говорить, що приблизно десять відсотків їх є помилковими.

“Цікавою є статистика щодо того, що у жодній країні світу у якій є смертна кара, не зменшився рівень злочинності. Іноді ми хочемо якоїсь «золотої пігулки», щоб позбутися злочинності. Але часом, коли даємо можливість довічного ув’язнення, то даємо можливість реабілітуватися, переосмислити своє життя”, – каже голова Комісії у справах душпастирства охорони здоров’я Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ о. Ярослав Рохман.

Як повідомили організатори акції «Міста за життя, міста проти смертної кари» – цього дня в Україні і закордоном підсвітили всесвітньо відомі споруди, до прикладу – у Львові – каплицю Кампіанів, у Римі – Колізей, у Відні – будинок Віктора Гюго.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено