Івано-Франківськ

Чи довго ще дорожчатиме долар: оцінюють експерти

У листопаді українці продали банкам 2,332 млрд. доларів готівкової та безготівкової валюти в еквіваленті, а купили 2,698 млрд. доларів.

2359617

Долар третій тиждень поспіль продовжує дорожчати як в обмінниках, так і на міжбанку. За даними компанії Alpari, за минулий тиждень курс долара до гривні помірковано зріс на всіх сегментах валютного ринку на 0,5-1,0%, повідомляє КП в Україні, пише ПІК.

“За даними НБУ, у листопаді населення продало банкам 2,332 млрд. дол. готівкової та безготівкової валюти в еквіваленті, а купило 2,698 млрд. дол. Таким чином, чисте придбання валюти фізичними особами становило 365 млн. дол., що більш ніж у 5,5 рази більше, ніж у жовтні. Всього з початку року жителі України продали валюти на 23,451 млрд. дол. і купили на 22,103 млрд дол. Чистий продаж склав 1,348 млрд. доларів”, – пише КП в Україні.

Керівник відділу аналітики ГК Forex Club Андрій Шевчишин зазначає:

“Валютний ринок аналізує ухвалений парламентом України держбюджет, основні позиції якого були узгоджені з МВФ. Макропоказники залишаються незмінними, серед них закладені дані за середнім курсом 28,6 гривень за долар. Також ринок продовжує оцінювати наслідки зростаючого протистояння антиолігархічному закону, влади та найбільшого бізнесу. Вже наступного тижня НБУ ухвалить рішення щодо облікової ставки і, ймовірно, до засідання регулятора ринок візьме паузу”.

Найближчим часом в Україні очікують на мінливість курсу  на діапазоні 27,3-27,4 гривень за долар. Наступного тижня ринок може випробувати на міцність 27,5 гривень за долар.

Згодні з прогнозами щодо девальваційних очікувань національної валюти та інші експерти.

– На найближчий тиждень ми очікуємо на зростання курсу долара до гривні. Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень близько 27,4 грн., а готівковий долар у банках – близько 27,3/27,5 грн,” – прогнозує старший аналітик Alpari Вадим Йосуб.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено