Івано-Франківськ

У Франківську представник Мінцифри розповів, як працює команда підтримки “Дія” (ФОТО)

Сьогодні, 7 грудня, відбулася прес-конференція за участі керівника із розвитку електронних послуг у Мінцифрі Мстислава Баніка та представників ОДА. 

IMG 20211207 101130 scaled

Під час брифінгу обговорили питання вакцинації в Івано-Франківській області та розповіли яка мета та як працюють офлайн-пункти допомоги отримання ковід-сертифікатів. Провели прес-конференцію в Івано-Франківському медичному національному університеті, де й розміщений один із пунктів Команди підтримки Дії, повідомляє ПІК.

“Офлайн-пункти «Дії» – це служба підтримки, що допомагає жителям із генеруванням COVID-сертифікатів. Відкриваємо такі пункти по Україні, оскільки у багатьох людей є складнощі із генерацію сертифікатів та й в цілому є багато питань стосовно користування “Дією”. А також для того, щоб знизити навантаження на лікарів, адже до них часто зверталися з питаннями “Як отримати сертифікат?”. У пунктах підтримки працюють волонтери, зауважу, що вони надають первинну допомогу та консультування, тобто лише підказують, а не працюють за вас з вашими даними”, – розповів керівник із розвитку електронних послуг у Мінцифрі Мстислав Банік.

Наразі в Україні є 900 точок підтримки “Дії”.

“Всюди на ура це працює”, – зазначив Банік.

IMG 20211207 101113 scaled

Заступник голови Івано-Франківської ОДА з питань цифрового розвитку Богдан Футерко, зазначив, що пункти підтримки “Дії” в Івано-Франківську працюють на базі торгового центру «Епіцентр» (вул. Івасюка,17) та в ІФНМУ (Галицька, 2). 

“Наразі ми залучили фахівця з цифровізації ОДА. Зараз готуємо волонтерів. Але складно знайти охочих. Тому якщо хтось має бажання долучитися до допомоги в пунктах-підтримки як в містах, так і селах області – будемо раді”, – сказав Футерко. 

До слова, відкрити пункти підтримки планують у Надвірній, Калуші та Коломиї.

Отож, у консультаційному центрі франківцям нададуть відповіді на такі запитання:

  • Як перевірити COVID-сертифікат у Дії?
  • Як отримати СOVID-сертифікат без Дія.Підпису?
  • Як з паспортом-книжечкою отримати COVID-сертифікат на порталі Дія?
  • Як увійти на портал Дія?
  • Як отримати «жовті» COVID-сертифікати?
  • Як продовжити термін дії COVID-сертифіката з пів року до 365 днів?
  • Не підтягується COVID-сертифікат у Дії?

265175437 1233027860519299 2515217114387130839 n scaled

Також в. о. директора департаменту охорони здоров’я Володимир Дзьомбак зазначив, що в Івано-Франківській області відбувається зменшення захворюваності на Covid-19.

“В нас в області відбулася стабілізація захворювання на ковід-19. Ми перейшли у жовту зону карантину. Проте хочу наголосити, що перехід в цю зону означає, що ми маємо бути спокійні. За минулу добу виявили 84 нових хворих. Але госпіталізованих 62. Наразі зросла госпіталізація, наразі зайнятість ліжок складає 46 %. Також 8 жителів Прикарпаття померли. Тобто розслаблятися не має можливості”,- розповів в. о. директора департаменту охорони здоров’я Володимир Дзьомбак.

Додамо, повний курс вакцинації пройшли 23,2% жителів нашого краю, а для колективного імунітету необхідно вакцинувати 80%.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено