Івано-Франківськ

У Долині взялися за боржників перед бюджетом: борг складає 13,6 млн грн

У списку боржиків 26 юридичних осіб та 3350 жителів Долинської громади.

263157072 497220071500037 1092258390178500795 n scaled

У Долині заступник міського голови Віктор Громиш провів нараду з питань моніторингу боргів платників податків, адже бюджет Долинської громади має  значний дефіцит коштів, повідомляє Долинська міськрада, пише ПІК.

“Не в останню чергу – через борги платників податків. Стосується це як фізичних осіб, так і юридичних”, – йдеться у повідомленні.

Сатистика наступна:

“Головне управління ДПС в Івано-Франківській області на своїй сторінці у мережі Фейсбук  поінформувало, що на 01.11.2021 року борг з податків і зборів до місцевого бюджету по Долинській територіальній громаді склав 13,6 млн. гривень. Боржниками є 26 юридичних осіб, які заборгували 6,4 млн. грн. та 3350 громадян, борг яких склав  7,2 млн. гривень”.

Насамперед, спільно представниками податкової та виконавчої служби, економічного та фінансового управлінь, відділів земельних ресурсів, а також комунальної власності, співпраці з ОСББ та енергоефективності міської ради було здійснено моніторинг сіл старостинських округів, де жителі мають борги  плати за нерухоме майно та землю.

Суми в кількадесят гривень, тож сплатити їх може кожен. Нагадуватимуть боржникам про податки адміністратори управління надання адміністративних послуг або старости.

Щодо боржників, які є юридичними особами – зазначимо, що більшість серйозних боргів  перейшли з минулих років, чи тривають судові провадження,  процес банкрутства тощо. І тут зосередять свої зусилля, як  податківці та виконавча служба, так і уряд громади.

Учасники наради запропонували запрошувати на них боржників, які боргують найбільше. Аби достукатися до свідомості  неплатників податків, списки боржників, як фізичних, так і юридичних осіб  публікуватимуть в друкованих ЗМІ, соціальних мережах, дошках оголошень у межах чинного законодавства.

Платників податків закликають погасити борги  до кінця року.

Читайте також: 

Юний боксер з Долини став чемпіоном міжнародного турніру (ФОТО)

Висипали 114 т солі: у якому стані дороги Прикарпаття

Ваш гороскоп на тиждень 6 – 12 грудня

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено