Івано-Франківськ

Економічний паспорт українця: що передбачає законопроєкт (ІНФОГРАФІКА)

Володимир Зеленський вніс до парламенту законопроєкт про економічний паспорт українця.

Зокрема, законопроєкт передбачає, що з 2023 року запрацює Фонд майбутніх поколінь, де накопичуватимуться кошти для дітей, які народилися після 1 січня 2019 року. Детальніше про економічний паспорт ‒ на інфографіці “Слова і діла”:

ekonomichnyj pasport ukrayincya uk large 1 scaled

ekonomichnyj pasport ukrayincya uk large scaled

Фонд майбутніх поколінь створюється з метою накопичення державних внесків на користь його учасників з подальшим інвестуванням активів та здійсненням виплат його учасникам.

Законопроєкт передбачає кілька джерел формування активів Фонду:

  • державні внески;
  • інвестиційні доходи, які утворюються в результаті розміщення та інвестування коштів Фонду;
  • суми штрафних санкцій, пені та інших платежів на користь учасників Фонду.

Державні внески формуються з коштів держбюджету, що надійшли від сплати рентних платежів за користування надрами для видобування корисних копалин. Ці внески зараховуються щороку на кожного учасника Фонду до досягнення ним 18 років.

Розмір щорічного внеску встановлюється у розмірі 2-х мінімальних заробітних плат (на 1 січня відповідного календарного року).

Отримати виплати Фонду можуть його учасники, які є громадянами України та проживають на території країни протягом останніх 5 років, а також досягли повноліття. До досягнення 18 років учасники можуть отримати виплати у разі потреби лікування тяжких захворювань (рак, інфаркт, інсульт та ін. критичні захворювання).

У разі смерті учасника право на отримання виплат набувають його вигодонабувачі/спадкоємці.

Виплати із системи економічного паспорта можна витратити на навчання, купівлю житла на території України, лікування тяжких захворювань. Також можна переказати кошти на рахунок у системі недержавного пенсійного забезпечення.

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено