Івано-Франківськ

У Калуші майже половина дорослого населення щеплена проти COVID-19

46% повнолітніх мешканців Калуської громади отримали принаймні одне щеплення проти коронавірусу.

На Прикарпатті за тиждень використали місячний запас вакцини

10 грудня у Калуші відбулося засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Обговорювали епідемічну ситуацію, пов’язану з поширенням COVID-19, а також перебіг вакцинальної кампанії.

Станом на 10 грудня у Калуській громаді людям зробили 59 813 ін’єкцій вакцин. Зокрема, 31 942 калушан щепили однією дозою — це близько 46% мешканців громади, які підлягають вакцинації. З них 27 871 людина отримала другу дозу вакцини, тобто пройшла повний курс вакцинації, — це близько 40% мешканців, пише ПІКз посиланням на “Вікна”.

Найбільш популярною серед мешканців Калуської ТГ є вакцина Pfizer — 39 474 щеплення. 16 087 щеплень зробили вакциною AstraZeneca, 9 440 — вакциною  Moderna і 8403 — вакциною CoronaVac.

За словами заступниці міського голови Наталії Кінаш, зараз особливу увагу приділяють вакцинації людей віком 60+ років. Так, по Україні в цілому станом на 1 жовтня лише 20% людей цієї вікової категорії щеплені проти коронавірусу.

Як повідомила Наталія Кінаш, на території Калуської громади вакцинацією займається лише міський центр первинної медико-санітарної допомоги. Відкрито два пункти щеплення — у виставковій залі та ПК «Юність» (робота останнього на період Різдвяно-Новорічних свят буде згорнута). Також щепитися можна у п’яти амбулаторіях сіл Калуської громади.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено