Івано-Франківськ

У Франківську побував міністр культури: кого похвалив (ФОТО)

В Івано-Франківську Олександр Ткаченко побачив те, чому можуть повчитися в Україні.

10122021minkult 6 scaled

Міністр культури та інформаційної политики України Олександр Ткаченко, як повідомляла ПІК, побував вчора на Прикарпатті з робочим візитом. З журналістами спілкувався у Музеї мистецтв Прикарпаття – після відвідин ще двох культурних осередків Франківська. Саме їх і похвалив “на камери”, повідомляє ПІК.

“В Івано-Франківську я побував у двох модерних закладах, які мене надихають надзвичайно. Дуже приємно було поспілкуватися з їх людьми, і подивитися, що вони роблять”, – зазначив міністр.

Далі Олександр Ткаченко деталізував свою думку:

“Перше – Промприлад. Реновація. Це один з кращих прикладів в Україні щодо того, як можна зробити реновацію (відновлення) об’єкту для суспільного простору, для людей. Друге – Івано-Франківський національний академічний драматичний театр імені Івана Франка. Театр працює з сучасними постановками, там талановитий колектив, який може бути взірцем для багатьох театрів України”.

10122021minkult 1 scaled

Нагадаємо, що у величному Музеї мистецтв Прикарпаття, де пан міністр побував з головою ОДА Світланою Онищук, він приділив увагу питанням реставрації музею уже найближчим часом.

“Бо реставрація об’єктів культурної спадщини – це не про минуле, це про майбутнє”, – наголосив Олександр Ткаченко, маючи на увазі те, що молоде покоління потрібно виховувати й на культурних взірцях минулого.

Пізніше Олександр Ткаченко на своїй сторінці у Фейсбук виставив високу оцінку усім колективам, в яких побував на Прикарпатті.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, InstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено