Івано-Франківськ

На Прикарпатті від початку року працевлаштували 16,4 тисяч людей

Повідомили про стан ринку праці Івано-Франківської області у січні – листопаді 2021 року.

91 main

У січні-листопаді 2021 року з філіями обласного центру зайнятості й Івано-Франківським міським центром зайнятості співпрацювало 6,1 тис. роботодавців, про це ПІК повідомляє пресслужба обласної служби зайнятості.

«За сприяння служби зайнятості працевлаштовано 16,4 тис. осіб, зокрема 13,4 тис. зареєстрованих безробітних. На нові робочі місця з компенсацією витрат роботодавцю на оплату єдиного внеску працевлаштовано 398 безробітних. Підтримку у започаткуванні власної справи шляхом виплати допомоги по безробіттю одноразово для організації підприємницької діяльності отримали 17 безробітних. Крім того, 688 осіб були залучені до громадських та інших робіт тимчасового характеру», – зазначив директор Івано-Франківського обласного центру зайнятості Василь Цимбалюк.

З метою забезпечення професійно-кваліфікаційного рівня шукачів роботи вимогам роботодавців, за сприяння служби зайнятості 5,5 тис. безробітних проходили професійне навчання. Ваучер на навчання та підвищення кваліфікації у січні-листопаді 2021 року отримали 23 особи.

Станом на 1 грудня 2021 року кількість зареєстрованих безробітних становила 7,7 тис. осіб, з яких 6,9 тис. осіб отримували допомогу по безробіттю.

Також звертаємо увагу на необхідність дотримання роботодавцями та найманими працівниками законодавства про працю та зайнятість населення та наголошуємо, що офіційне працевлаштування з виплатою легальної заробітної плати, з якої сплачено податки та внески до бюджету, має ряд беззаперечних переваг для найманих працівників та працедавців.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram,Youtubeта  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено