Івано-Франківськ

Цієї осені на Прикарпатті висадили майже два мільйони дерев

За осінній період цього року обсяги висаджування дерев для Івано-Франківської області виконали на 119,7 %.

002 scaled

14 грудня на нараді з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, головами райдержадміністрацій і територіальних громад, виступив Олег Ярошик – т.в.о. начальника обласного управління. Він доповів про підсумки осінньої висадки дерев на Прикарпатті, пише ПІК.

“За осінній період на Франківщині висадили 1 720 806 дерев на загальній площі 412,9 гектарів. Загалом до висаджування дерев долучились понад 5,5 тис. людей. Серед них представники державних лісогосподарських підприємств, шкільна студентська молодь, представники громадських організацій, органів влади, депутати, представники ЗМІ та усі бажаючі”, –повідомив Олег Ярошик.

Він також додав, що для збільшення кількості вирощуваного садивного матеріалу в 2022 році та наступних роках підприємства управління збільшили обсяг заготівлі насіння на 75% (до 10 495 кг). За рахунок додаткового обсягу заготівлі насіння збільшили і площі посівів до 5,3 га проти запланованих 3,6 га. 

Керівник управління зазначив, що навесні 2022 року запланували висадити 2 743 000 шт. дерев. Держлісгоспи у повністю забезпечені достатньою кількістю садивного матеріалу.

Також на Прикарпатті працюють над збільшенням лісистості. На цей час лісгоспи ідентифікували 800 га не лісових ділянок, які не використовуються за цільовим призначенням, і на яких можливе заліснення.

Згаданий обсяг земель подали для включення в державну програму «Масштабне залісення України». Роботи з вишукування додаткового обсягу таких площ продовжуються.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено