Івано-Франківськ

У Гринявському лісгоспі на Прикарпатті незаконно рубали дерева: сплатять 330 тис грн

Лісівники не вжили жодних заходів щодо виявлення та фіксації правопорушень.

vyrubka lis 678x381 1

На Прикарпатті за позовом Івано-Франківської обласної прокуратури місцеве лісництво  сплатить понад 330 тис. грн за допущені рубки дерев у захисних зонах лісу, повідомляє прокуратура, пише ПІК.

“Працівники лісництва, неналежно виконуючи свої службові обов’язки, допустили незаконну рубку дерев на території лісового фонду, не забезпечили належну охорону та не вжили жодних заходів щодо виявлення та фіксації правопорушень, чим державі спричинено збитки на вказану суму”, – йдеться у повідомленні.

У зв’язку з цим, прокуратура в судовому порядку вимагала відшкодувати кошти до місцевого фонду охорони навколишнього природного середовища.

Господарський суд задовольнив вимоги прокуратури про стягнення з державного підприємства «Гринявське лісове господарство» шкоди, заподіяної порушенням законодавства про охорону навколишнього середовища.

До слова, недавно на території лісфонду Державного підприємства «Гринявське лісове господарство» за спонсорські кошти благодійного фонду мережі «АТБ-Маркет» засаджено ділянки в Устеріцькому, Гринявському та Гостівецькому лісництві на площі 4,9 га. Використали 14 , 7 тис сіянців головних лісоутворюючих порід.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtubeта  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено