Івано-Франківськ

Стало відомо, у яких громадах на Прикарпатті неналежно протидіють пожежам (ФОТО)

Йдеться про громади Івано-Франківського, Надвірнянського, Калуського, Коломийського районів. 

IMG 20211215 105641 687 scaled

Сьогодні, 15 грудня, в Головному управлінні ДСНС України в Івано-Франківській області відбулася прес-конференція щодо стану ситуації з пожежами та загибеллю людей на них на території області, повідомляє ПІК.

Під час брифінгу Ростислав Микитюк, директор Івано-Франківського обласного центру соціальних служб, повідомив, що у п’яти громадах Івано-Франківської області не належно надають соціальні послуги. 

“У зв’язку з децентралізацією були створенні центри надання допомоги. Районна ланка цього всього знищилася. Тепер ця вся робота перейшла на територіальні громади. З 62 громад в Івано-Франківській області тільки в 32 громадах є фахівці з соціальної роботи. В інших громадах є певні служби, соціальні робітники, або цю роботу проводять громадські організації”,- повідомив Ростислав Микитюк.

Микитюк зазначив, що є громади де взагалі не має надавачів соціальних послуг.

“Але є громади, зокрема Вигодська, Гвіздецька, Загвіздянська, Пасічнянська, Підгайчиківська, в яких є структура соціального захисту, але ці послуги по факту не надають”, – повідомив Ростислав Микитюк.

Тобто у цих громадах за людьми, які потрапили в складні життєві обставини ніхто не стежить.

Ростислав Микитюк також зазначив, що кожна громада повинна визнати це, та стежити за тим чи потрібні ремонти печей, електричного обладнання.

“Ми говоримо з головами громад, пояснюємо, що допомога соціальних працівників – це великий плюс для них. Але є громади, в яких голови не розуміють, є громади, де депутати не виділяють на це грошей, а кажуть, що самі підуть і самі будуть здійснювати цю роботу, а насправді нічого не роблять”,- каже директор Івано-Франківського обласного центру соціальних служб.

Також він наголосив, що вже є законопроєкт нової редакції закону про соціальну роботу.

“У законопроєкті є багато нововведень, зокрема передбачена адміністративна та кримінальна робота за неналежне надання соціальних послуг. Нагадаю, що за це відповідає голова громади”, – каже Ростислав Микитюк.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено