Івано-Франківськ

В Україні заборонили продаж ароматизованих цигарок та рекламу електронних

Закон набирає чинності через дванадцять місяців з дня його опублікування.
fbca362 ecig

JERSEY CITY, NJ – JANUARY 02: E-cigarette pods units are displayed for customers in a local store on January 2, 2020 in Jersey City, New Jersey. The Trump administration will announce this week the ban for mint-, fruit- and dessert-flavored e-cigarette cartridges, but allow menthol and tobacco flavors to remain on the market. Flavored liquid nicotine used in open tank systems can continue to be sold. (Photo by Eduardo Munoz Alvarez/Getty Images)

Верховна Рада на засіданні 16 грудня заборонила рекламу електронних цигарок та систем для нагрівання тютюну, а також продаж ароматизованих цигарок.

Про це повідомляють на сайті ВРУ, та голова комітету з питань здоров’я нації Михайло Радуцький.

Так, закон забороняє куріння з використанням пристроїв для нагріву в усіх громадських місцях та приміщеннях за аналогією з курінням звичайних цигарок. Їх також не можна буде рекламувати, як і електронні цигарки.

Документ підтримали 317 депутатів.

На пакуванні пристроїв для куріння з’явиться медичне попередження, а на цигарках воно збільшиться до 65% від площі упаковки.

Забороняється продаж цигарок зі смаками та ароматом, а тютюнові вироби для електричного нагрівання (ТВЕНів) заборонять продавати неповнолітнім.

У разі продажу тютюнових виробів, електронних цигарок чи рідин до них неповнолітнім доведеться сплатити штраф у 1020 грн, а за повторного протягом року порушення – 10 200 грн.

Крім того, забороняється акційний продаж та дегустація тютюнових виробів та електронних сигарет.

Ухвалення такого “антитютюнового” закону є частиною Угоди про асоціацію України та ЄС

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено