Івано-Франківськ

Стало відомо, скільки картин продали на благодійному аукціоні в Коломиї (ФОТО)

Всі роботи - це ексклюзивні мистецькі художні твори, в процесі створення яких співпрацювали Дитина з інвалідністю і Художник
Коломияни провели благодійний аукціон картин

Арт-простір “Зодіак”

Аукціон проводився у арт-просторі ,,Зодіак” місцевого Палацу культури  ,,Народний дім”, інформує ПІК.

Співорганізаторами цієї шляхетної справи стали : ГО ,,Амброзія 21”, Клуб ,,Ротарі-Івано-Франківськ”( ініціативна група з м.Коломия), управління культури Коломийської міської ради та ,,Єдиний центр надання соціальних та реабілітаційних послуг. “

Як уже писала ПІК, мета аукціону – продаж художніх робіт для того, щоб виручені кошти спрямувати для придбання спеціалізованого автомобіля для перевезення дітей з інвалідністю, онкохворих та осіб, які залежні від діалізу.

Всі роботи – це  оригінальні, ексклюзивні мистецькі художні твори, де в процесі створення картини співпрацювали Дитина з інвалідністю і Художник.

Коломияни провели благодійний аукціон картин

Художні лоти аукціону

268254278 2672503446229142 8703078610021167874 n

На аукціоні було представлено 15-ть лотів. Авторами цих оригінальних художніх творів виступили митці з Коломиї, Івано-Франківська, Львова та німецького міта Мангайм – Заслужений художник України Роман Захарчук, Нестор Бордун, Василь Андрушко, Галина Вінтоняк,  Володимир Бойків, Мирослава Шевчук.

Міський голова Богдан Станіславський  у своєму зверненні до присутніх висловив захват від спільних робіт митців та дітей  і купив дві  роботи, які його найбільше вразили: ,,Чуттєвість” Мирослава Шевчука і ,,Козак Мамай” Василя Андрушка.

Коломияни провели благодійний аукціон картин

Міський голова (другий праворуч) уважно спостерігає за ходом торгів.

Коломияни провели благодійний аукціон картин

Всього на благодійному аукціоні куплено на даний час 10 лотів, а це у грошовому еквіваленті, за приблизними підрахунками, більше 50 тисяч гривень.

Коломияни провели благодійний аукціон картин

Художні лоти аукціону.

268393936 2672504162895737 7192203104599104097 n scaled

Ліцитатором, ведучим аукціону був мистецтвознавець Тарас Косович, який майстерно провів торги і виручив якнайбільше коштів на придбання спеціалізованого  транспорту для потребуючих людей. Пан Тарас також повідомив присутнім, що частина меценатів взяли участь в аукціоні по телефону.

Коломияни провели благодійний аукціон картин

Ліцитатор Тарас Косович.

Спеціально для аукціону вихованці Благодійного фонду “Крокус ” виготовили ялинкові прикраси на майстер-класі, який проводила  дитяча художня школа ім.Ярослава Пстрака під керівництвом Тетяни Цапурак. Присутні охоче купували ці прикраси, усвідомлюючи, що таким чином доєднуються до хорошої, благочинної справи.

Загалом, коломияни показали себе уважними та співчутливими до проблем людей з інвалідністю, наголошуючи на тому, що чужої біди не буває і тільки спільними зусиллями містян можна полегшити проблеми і турботи свої земляків, які потребують допомоги.

З Коломиї Руслана Гочіяєва- Шевчук

Фото з ФБ-сторінки Тараса Косовича

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

 

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено