Івано-Франківськ

Чи знайдуть в державному бюджеті кошти на святкування 1125-річчя Галича

В кінці минулого тижня Верховна Рада прийняла важливий документ, щодо державних святкувань.

galyckyy starostynskyy zamok

Святкування 1125-річчя Галича має відбутися у 2023 році. Але щоб подія стала всеукраїнським святом, до неї треба належним чином підготуватися, передбачивши кошти на відновлення історичних пам’яток, видання інформаційної літератури, інфраструктурні заходи для належного приймання гостей, повідомляє ПІК.

“Щойно проголосована постанова про відзначення у 2023 році 1125-річчя першої писемної згадки про Галич на державному рівні”, – повідомив 17 грудня на своїй сторінці у Фейсбуці нардеп Ігор Фріс.

І хоч про кошти у дописі не йдеться, можна констатувати, що фінансове питання ювілейної дати буде розв’язане.
Нещодавно, при на Круглому столі “Ревіталізація історико-культурного простору палацу Романа Мстиславовича” кореспондентка ПІК запитала в Ігоря Фріса: “Чи закладені кошти на ювілей Галича у державному бюджеті-2022?”.

263743143 3012604432338762 4739092215897702885 n scaled 1

Народний депутат пояснив усім присутнім на Круглому столі:

“Проєкт постанови про святкування 1125-річчя Галича, підписаний усіма народними депутатами України від Прикарпаття, був поданий до Верховної Ради давно. Але на державному рівні внесли пропозицію – не приймати окремо постанови по кожній визначній події, які планують відзначати нарік в країні, а об’єднати в одну постанову всі звернення та проєкти постанов, які надійшли від різних ОДА. Ми підтримали цю ідею і домоглися, щоб єдина постанова діяла два роки. І Галич у тому документі на першому місці”.

Тоді ж Ігор Фріс додав:

“Як тільки ця постанова буде, одразу кошти державного бюджету, визначені на культуру та державні святкування, будуть розподілені й на Галич”.

Оскільки постнову прийняли, то з нового року можна очікувати перші мільйони на підготовку до великого ювілею Галича. Про конкретні суми наразі не йдеться.

Читайте також:

Чи правда, що Галицький голова хоче відмовитись від частини зарплати?

Ваш гороскоп на тиждень 20-26 грудня

Приєднуйтесь до нас у Facebook, InstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено