Івано-Франківськ

“Перевищення вмісту ртуті “: у мережі повідомили попередні результати аналізу “чорного” снігу в Галичі

Проби снігу у Галичі взяли 16 грудня.

На Прикарпатті люди занепокоєні тим, що сніг на вулицях почорнів (ФОТОФАКТ)

Як повідомляла ПІК, минулого тижня мережею поширилася інформація щодо темного забарвлення верхнього шару снігу поблизу Бурштина, у Галичі. Люди в мережі звинувачують Бурштинську ТЕС, кажуть, що саме через сажу зі станції сніг набув чорного кольору.

Пресслужба ДТЕК Бурштинська ТЕС зреагувала на такі повідомлення та проінформувала, що за останній період технологічних порушень на Бурштинській ТЕС не було. Станція працює в штатному режимі. А брудний сніг, як на території ОТГ, так і поза нею може виникати й від опалення твердим паливом (вугілля, деревина, пелети) котелень, заводів та інших будівель, які також функціонують в межах регіону.

В результаті створили тимчасову виїзну комісію та фахівці взяли проби чорного снігу.

Офіційні результати мають бути ввечері 21 грудня. Вдень народний депутат Ігор Фріс на своїй фейсбук-сторінці повідомив попередні результати дослідження.

“Прийшли аналізи снігу по Галичу. Перевищення ртуті в рази. Перевищення сажі в рази. Як повідомили в свій час на БуТЕС – це галичани гріються дровами.Рухаємо далі….”, – написав Ігор Фріс.

Нагадаємо, премʼєр-міністр Денис Шмигаль доручив т.в.о. міністра захисту довкілля та природних ресурсів Руслану Стрільцю надати звіт про роботу Бурштинської ТЕС. 

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено