Івано-Франківськ

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль підсумував візит на Прикарпаття (ФОТО)

На Прикарпатті перебувають й Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук та голова РНБО Олексій Данілов.

Прикарпаття не може похвалитися активною вакцинацією людей - прем'єр-міністр Денис Шмигаль (ФОТО)

Сьогодні, 22 грудня, з робочим візитом перебуває на Прикарпатті прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, повідомляє ПІК.

Глава уряду взяв участь у нараді щодо реалізації проекту «Мале карпатське коло», ознайомився з роботою приймального відділення Центральної міської клінічної лікарні Івано-Франківської міської ради та з роботою центру масової вакцинації в Івано-Франківському національному медичному університеті.

“Дуже радий бути тут, дуже близька мені область і регіон. Але почнемо спочатку про ключові питання. Ми відвідали міську лікарню,  тут зроблені ремонти, і за міські гроші, і за державні. Бачимо розвиток. Лікарі очікують підняття зарплат. Ми це гарантуємо: лікарям – 20 тисяч гривень, середньому медичному персоналу – 13,5 тисячі”, – про це очільник Уряду заявив під час брифінгу в Івано-Франківську.

Прикарпаття не може похвалитися активною вакцинацією людей - прем'єр-міністр Денис Шмигаль (ФОТО)

Наступне питання – це вакцинування населення. На Прикарпатті недостатній рівень вакцинації, тому закликаю всіх вакцинуватися, тому що це рятує життя.

“Вакцинація – це те, що дасть нам змогу подолати пандемію”, – каже Шмигаль.

Як зазначив Денис Шмигаль, дуже важлива нарада відбулася на Прикарпатті за участі голови ВР, секретаря РНБО, депутатів – “Мале карпатське коло”,- адже це великий проєкт, який розкриває туристичний потенціал трьох областей. Проєкт починався декілька років тому.

“Тут дуже важлива синергія громад. Думаю, що результати вплинуть на економіку і соціальний розвиток в регіоні. А також розширять транзитний потенціал, транскордонний – між Румунією, Польщею. Зранку у нас відбулася спілкування з дипломатичним корпусом Україні. Надзвичайно важлива та історична подія для Франківщини. Сьогодні, вчора, посли працювали та насолоджувалися гостинністю Прикарпаття», – зазначив прем’єр-міністр України.

DSC 0015 scaled

Також у пресбрифінгу взяли участь голова Верховної Ради Руслан Стефанчук та голова РНБО Олексій Данілов.

“Дозвольте подякувати за гостинне прийняття на західній землі. Я приїжджаю сюди, як в колиску свого дитинства.  Ми заслухали план реалізації Карпатського кола. Ми бачимо, що закон про децентралізацію працює, працює законодавство про бюджет, і це надихає”, – сказав голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.

Зі свого боку, Стефанчук готовий на рівні Верховної ради розв’язувати питання, зокрема, переформатовувати місцевий туристичний збір.

«Ми повинні дати зиск громадам. Тому це надзвичйно важлива зустріч. Це приклад того, як треба об’єднуватися».

DSC 0021 scaled

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено