Івано-Франківськ

Національна служба здоров’я України планує розширити перелік безкоштовних медичних послуг

Після нескладних хірургічних втручань пацієнтів відпускатимуть додому того ж дня.

Національна служба здоров'я України планує розширити перелік безкоштовних медичних послуг

У 2022 році на Програму медичних гарантій з держбюджету виділили 157,3 млрд грн – це найбільша сума з початку реформи фінансування системи охорони здоров’я. У зв’язку з цим, наступного року планується розширити перелік медичних послуг, які українці можуть отримати безоплатно. Про це розповіли директорка департаменту комунікацій НСЗУ Лілія Гудзь та заступниця голови НСЗУ Тетяна Бойко, пише Громадське.

Зокрема, розшириться програма «Доступні ліки». НСЗУ пропонує включити до неї препарати для лікування хвороби Паркінсона та хронічного обструктивного захворювання легень. Пацієнти зможуть отримати електронний рецепт на такі ліки та забрати їх безоплатно в аптеці. 

Також серед запропонованих нововведень 2022 року — стаціонарозамінні форми лікування. У НСЗУ планують ввести послугу «хірургія одного дня», коли після нескладної операції пацієнт зможе того самого дня повернутися додому.

Це стосуватиметься лише зафіксованого переліку невеликих хірургічних втручань, після яких не потребується стаціонарне лікування.

«Це робиться для того, щоб лікарня не тримала людину більше, ніж потрібно, а робила втручання, отримувала за це кошти й відпускала людину додому, якщо з нею все гаразд», ㅡ сказала Лілія Гудзь.

Читайте також у ПІК:

В Україні виготовлятимуть вакцину від COVID-19: які терміни

Чи гарантує уряд, що скоро в Україні підвищать зарплату медикам: відповів Денис Шмигаль у Франківську (ВІДЕО)

Державні банки почали виплачувати “президентську тисячу”

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено