Івано-Франківськ

На Прикарпатті після ДТП молодому чоловікові зробили унікальну операцію (ФОТО)

Операція тривала дванадцять годин, провели її фахівці Івано-Франківської обласної клінічної лікарні за участі провідних травматологів України.

 

На Прикарпатті у відділення травматології Івано-Франківської обласної клінічної лікарні поступив 28-річний прикарпатець. Внаслідок дорожньотранспортної аварії у пацієнта був шоковий стан, політравма, а далі – складна операція тривалістю дванадцять годин, повідомляють на сторінці медзакладу у Фейсбуці, пише ПІК.

Розповідає лікар відділення травматології Богдан Івасюк:

«Підготовчі етапи до оперативного втручання зайняли майже три тижні. Спершу ми ургентно провели всі протишокові заходи, після чого взялися за лікування травми живота і грудної клітки. Це був дуже складний випадок і багато ризиків. Без перебільшення одна з найскладніших операцій за цей рік».

269798992 4727976510629254 1737943944382538221 n

Оперативне втручання фахівці обласної клінічної лікарні здійснили за участі провідних травматологів країни, серед яких експерт з переломів кісток і тазу, хірург Центру ортопедії, травматології та вертебрології Рівненської обласної клінічної лікарні Олександр Ріхтер та головний травматолог Прикарпаття Роман Остафійчук. Анестезіологічний супровід здійснювала Олександра Стадник.

«У нашому відділенні ми вдруге мали таке непросте оперативне втручання. Одночасно робили остеосинтез кісток стегна і тазу. Це справді рідкісна за складністю й унікальна операція, яку спільним зусиллями вдалося провести успішно. Сьогодні пацієнт перебуває у задовільному стані й маємо добрі прогнози для його здоров’я», – розповів  завідувач відділення Степан Смачило.

За словами лікарів, реабілітаційний період чоловіка триватиме два місяці. Весь цей час він буде пересуватися на милицях з опорою на здорову ногу, а надалі медики прогнозують його повну соціалізацію та відновлення фізичного стану.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено