Івано-Франківськ

Пластуни передали франківцям Вифлеємський вогонь: що він для українців (ФОТО)

Напередодні новорічно-різдвяного циклу свят курінна Віра Зінько розповідає для читачів ПІК про зміст передачі вогню Миру.
Пластуни передали франківцям Вифлеємський вогонь

Пластуни передають Вогонь миру

Вифлеємський Вогонь Миру — міжнародна щорічна скаутська акція до святкувань Різдва Христового, яка полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа, інформує ПІК.

В Україні з 1999 року цей Вогонь символізує мир, любов та добро і ментально об’єднує всіх українців. Його поширюють пластуни — українські скаути, передаючи громадам міст, лікарням, школам, сиротинцям, державним установам по всій країні.

Цьогоріч організатором такої передачі в Івано-Франківську стала Віра Зінько – 14-тилітня школярка, яка вже три роки входить в велику сім‘ю Пласт в курені 56 імені Мілени Рудницької.

Пластуни передали франківцям Вифлеємський вогонь

Курінна Віра Зінько

Цього року я отримала можливість бути курінною, а це – велика відповідальність, бо курінна – то  людина, на яку завжди можна покластися та звернутися за допомогою в будь яку хвилину. І  я щаслива, що саме тут  маю можливість розвиватись, організовувати різні акції та бути відкритою для своїх друзів і інших людей, – розповідає Віра.

Яка мета цієї зворушливої і яскравої акції?

Мета передачі Вифлеємського Вогню Миру – показати, як світло тепла, миру, злагоди і сподівання мандрує світом, долаючи кордони і єднаючи християн у переддень Різдва Христового. Ідея Вогню і його простий символізм: мир, радість і братерство прихильно сприйнялися українською громадою продовж останніх років, стаючи для багатьох з нас доповненням під час різдвяного святкування.

Пластуни передали франківцям Вифлеємський вогонь

Кому, зазвичай, ви роздаєте цей дорогоцінний символ Миру і хто передає його вам?

– Пластуни зустрічають його на польському кордоні і передають далі по всій Україні. Для нас немає різниці, чи критеріїв вибору, до кого нести цей вогонь. Ми даруємо його всім, хто потребує долі світла і добра. Сьогодні, приміром, ми подарували цей Вогонь моїм батькам, власникам ресторації, працівникам закладу та всім гостям. Побували в ці святкові дні також в різних установах і закладах міста, в міській раді, лікарнях, тощо. Всюди нас зустрічали дуже тепло і люб’язно, як вісників добра і радості.

Пластуни передали франківцям Вифлеємський вогонь

Вогонь Миру в Івано-Франківській міській раді

Пластуни передали франківцям Вифлеємський вогонь

з Вогнем миру до людей

В нас є традиція: з початком війни з 2014 року пластуни щороку передають Вифлеємський Вогонь Миру захисникам у зону бойових дій на Сході України, де його особливо чекають.

Чим для тебе є процес передання цього Вогню людям та сама участь у Пласті?

– Особисто для мене це є найкраща акція впродовж пластових років. Пластункою я стала завдяки ініціативі тата, за що я йому дуже вдячна. Пласт – це дійсно найкраще, що сталось у моєму житті, бо він навчив мене бути відповідальною, слухняною та робити добрі діла.

Пластуни передали франківцям Вифлеємський вогонь

Сьогодні вулиці Франківська мерехтіли живими іскрами великого, доброго, життєдайного Вогню Миру і щасливі містяни спішили у свої домівки, щоб разом з ним принести родинам мир, затишок та надію.

Розмову вела Руслана Гочіяєва-Шевчук.

Фото – Віра Зінько.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено