Івано-Франківськ

Пожежа на Косівщині: одну із постраждалих евакуювали до Києва, друга не транспортабельна

В Івано-Франківській облдержадміністрації триває засідання регіональної комісії ТЕБ і НС.

266669701 645437346474844 2003980702078307346 n scaled

Як повідомляла ПІК, у Косівській ЦРЛ 28 грудня сталася пожежа в реанімаційному відділенні, що забрала життя чотирьох пацієнтів. Окрім того, постраждали четверо працівників лікувального закладу. У них відповідно констатували 90, 60, та 15 % опіків тіла, повідомляє ПІК.

В реанімації на момент пожежі перебували сім хворих. Загалом в лікарні перебувало 262 особи, з них – 212 пацієнтів, 48 медпрацівників та два технічного персоналу.

Загинули четверо людей, два чоловіки віком – 76 та 80 років, та дві жінки – 58 та 76 років. Також отримали ушкодження четверо медичних працівників – один лікар, дві медичні сестри та санітарка.  Під час засідання комісії одну із хворих відправили в Київський опіковий центр.

“Зараз одну із важкохворих доставляють в аеропорт, її мають доставити в Київський опіковий центр. Йдеться про працівницю лікарні. Також мали доставити ще одну постраждалу, але у неї 90 відсотків опіків тіла, тому її вже не можна транспортувати”,- сказав Ігор Оксентюк, в.о начальника Головного управління з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області.

Також Ігор Оксентюк, зазначив, що причиною пожежі, особисто він бачить, несправність комунікацій, які проводили кисень до палат. І ще один фактор, є джерело запалювання, є окислювач, тобто балони з киснем. Джерелом запалення, за повідомленнями свідків, стала ритуальна свічка запалена в реанімації.

Головний лікар Косівської ЦРЛ на онлайн спілкування з комісією ТЕБ та НС не вийшов. Замість нього включився міський голова Юрій Плосконос:

“На даний момент проводять роботи по відновленню теплопостачання. Зараз у лікарні наводять порядки, думаю головний лікар вирішує ці питання”, – зазначив міський голова.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено