Івано-Франківськ

Франківська Архієпархія видала книгу про духовних провідників Прикарпаття (ФОТО)

Книга побачила світ у видавництві «Нова Зоря».

DSC09330 scaled

Курія Івано-Франківської Архієпархії видала книгу-монографію про Станіславівських та Івано-Франківських Архієреїв УГКЦ: духовних провідників Прикарпаття.

Видання відкриває сторінки життя та діяльності єпископів в період з проголошення папою Левом ХІІІ Станіславівської єпархії 1885 року і до сьогодні, пише ПІК з посиланням на Івано-Франківську УГКЦ.

DSC09329 scaled

Монографію видали з нагоди ювілею 10-ї річниці Івано-Франківської Митрополії УГКЦ.

Видання складається з двох частин: бібліографічних даних про духовних провідників Прикарпаття, а також представляє сучасну пастирську діяльність Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського Владики Володимира Війтишина.

Книга наповнена не тільки текстовими даними у вигляді біографій та описів, але й ілюстрована цінними репринтними та сучасними світлинами, а також копіями архівних і музейних документів.

«Книга має за мету пригадати нам подвиг, який здійснили наші єпископи, серед яких є новомученики XX століття, проголошені блаженними під час візиту св. Івана Павла Ⅱ в Україну: Григорій Хомишин, Симеон Лукач та Іван Слезнюк. Їхнє самовіддане служіння спонукає нас не лише віддати їм шану, але й пам’ятати, що їхня жертва є прикладом для нас і прийдешніх поколінь, а також засторогою перед можливими поверненнями тоталітарної системи», – зазначив Владика Володимир.

DSC09324 scaled

Нагадаємо, що з нагоди 10-ліття Митрополії також Патріарх Святослав освятив горельєфи сповідникам віри Павлу Василику та Софрону Дмитерку в Івано-Франківську.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,InstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено