Івано-Франківськ

Пожежа в реанімації: лікарня у Коломиї готова приймати пацієнтів із Косова (ФОТО)

Наразі реанімаційне відділення Косівської центральної лікарні потребує повноцінного відновлення.

IMG 20211230 161209 scaled

Сьогодні, 30 грудня, в Івано-Франківській обласній державній адміністрації відбувся брифінг першого заступника міністра охорони здоров’я Олександра Комаріди щодо смертельної пожежі, яка відбулася 28 грудня, в реанімаційному відділенні. Стихія забрала життя чотирьох пацієнтів та однієї медсестри. 

Під час брифінгу Олександр Комаріда, перший заступник міністра охорони здоров’я України, повідомив, що також завітали й у лікарню в Коломиї, повідомляє ПІК.

“Лікарі там готові приймати пацієнтів із Косова. І готові не лише на словах, а й на ділі. Всі пацієнти з Косова будуть надходити у Коломию, поки в Косові триватимуть ремонтні роботи з відновлення реанімаційного відділення”.

Також Олександр Комаріда, додав, що поспілкувався із рідними загиблих. 

“Ми повинні допомогти людям, піти на зустріч. Родичам нададуть психологічну допомогу, адже їм це необхідно”, – каже заступник міністра МОЗ.

Також голова Івано-Франківської ОДА Світлана Онищук зазначила, що:

“Ми також готуємося, щоб допомогти матеріально й сім’ям загиблих. Щодо лікування постраждалих медичних працівників, витрати на лікування буде забезпечено за рахунок Фонду соціального страхування”.

На брифінгу був присутній і Сергій Крук, т.в.о. Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій, він анонсував перевірки в медичних закладах області. Але зауважив:

“Ми налаштовані не на перевірки, а надання допомоги, проведення навчань та додаткових інструктажів. Адже, на мою думку, до виникнення пожежі призвело елементарне незнання людьми правил пожежні безпеки”. 

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено