“Протягом останніх років набули надзвичайної популярності різноманітні піротехнічні вироби, які застосовуються під час святкувань будь-яких свят. Піротехнічні вироби підриваються просто біля жилих помешкань, на дитячих майданчиках, безпосередньо на площах, де святкують люди. Надзвичайно багато свідоцтв страшних наслідків цих розваг. Важкі травми отримують самі “підривники” – вибиті очі, покалічені руки тощо. “ – йдеться у тексті петиції.

Також зазначається, що фронтовики часто отримують важкі стреси під час цих вибухів. Страждають і люди похилого віку та маленькі діти. Під час використання піротехніки втікають від господарів та наражаються на смертельну небезпеку домашні собаки.

За словами автора петиції, були й випадки загибелі пташок – як від зупинки серця, так і від травмувань. Ініціаторка заборони феєрверків зазначила, що будь-які вмовляння не використовувати піротехнічні засоби під час святкувань наражаються, як правило, на агресію та хамство з боку “святкувальників-підривників” з відмовою піти назустріч фронтовикам, людям похилого віку, маленьким дітям, власникам домашніх тварин.

“Виходячи з усього викладеного вище, ми розуміємо, що в такому випадку має працювати закон. Ми пропонуємо законодавчо заборонити ввезення, продаж та використання будь-яких піротехнічних засобів”, – йдеться у петиції.

Наразі документ набрав 2 280 підписів.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram