Івано-Франківськ

Види блендерів та їх особливості

При приготуванні багатьох страв не обійтися без збивання чи подрібнення інгредієнтів. З цим чудово справляється блендер.

111 scaled

Блендер став незамінним помічником на кухні. За допомогою цього приладу можна швидко приготувати дієтичні крем-супи, екзотичні смузі, молочні коктейлі, а також більшість страв для малюків.

Існує кілька видів блендерів: занурювальні; подрібнювачі; стаціонарні; комбіновані. Кожен з них має свої особливості, знаючи про які, ви зможете вибрати потрібний варіант.

Занурювальні

Занурювальні блендери складаються з корпусу-рукоятки з двигуном та електричним шнуром, а також змінних насадок, що закріплюються на корпусі. Пристрій з вінчиком повністю замінює міксер. Також до комплекту входить насадка для подрібнення, яка перетворює на однорідну суміш різні продукти:

  • овочі;
  • фрукти;
  • гриби;
  • відварене м’ясо.

У комплекті є спеціальна мірна склянка, в якій зручно перемішувати інгредієнти. Занурювальний блендер сумісний і з іншим глибоким посудом. У комплект також можуть входити насадки для перемішування тіста.

Блендери-подрібнювачі

Блендер-подрібнювач — це чаша з ножами-лопатями, які обертаються і розрізають інгредієнти. За принципом роботи цей пристрій має схожість з електром’ясорубкою. На відміну від маленьких і делікатних ножів занурювального блендера, різці потужного подрібнювача впораються не лише з овочами чи ягодами, але й з горіхами та навіть льодом.

Насадку з ножами можна замінити на диск для шинкування, терку або насадку для нарізання кубиками. Це в рази прискорить засолювання капусти і приготування салатів, але для випічки чи пюре блендер-подрібнювач не підійде.

Стаціонарні

Такі прилади складаються з масивного корпусу-основи, на якому знаходиться чаша із закріпленими в ній ріжучими елементами. Потужний двигун приводять у рух насадки, що швидко подрібнюють або змішують інгредієнти. На корпусі є блок для регулювання швидкості та виставлення таймера, а в просунутих версіях — цифрове меню. Стаціонарний блендер створює максимально однорідну суміш, майже не залишаючи згустків або грудок.

Комбіновані

Комбіновані моделі поєднують у собі переваги занурювальних блендерів та подрібнювачів. Їх корпус-рукоятка однаково добре підходить до вінчика та інших занурювальних насадок, до млина, терки та шинкувальної основи. Це дозволяє спростити приготування майже будь-якої страви: від супу-пюре до домашнього морозива.

Кожен вид блендера має свої переваги. Потужні та функціональні моделі здатні замінити кухонний комбайн, міксер та інші прилади.

ПРОМО

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено