Івано-Франківськ

У Городенці рятують Вірменський костел: що вже зробили (ФОТО)

Споруда костелу є справжньою окрасою міста, однак знаходиться в критично аварійному стані.

271288499 343882734217770 2976893416841491408 n scaled

У Городенці завершують реалізацію проєкту щодо ліквідації аварійності та збереження пам’ятки архітектури місцевого значення — Вірменського костелу. Ініціатива втілюється в рамках Програми підтримки ініціатив місцевих карпатських громад, яку реалізує Асоціація «Єврорегіон Карпати – Україна», повідомляє Городенківська міськрада у Фейсбуці, пише ПІК.

Керівниця Відділу проєктів та міжнародного співробітництва Городенківської громади Марія Здріла зазначає:

«Над проєктом працювали весь 2021 рік. І на сьогодні ремонтні роботи з усунення аварійності частини даху, яку необхідно було зробити в першу чергу, завершені. Але ми не плануємо обмежуватися лише цим проєктом, більше того, є амбітна мета — усунути аварійний стан будівлі в цілому та розпочати його реставрацію»

У владі також зазначають:

“Основна мета проєкту полягає у створенні умов для збереження і популяризації Вірменського костелу в Городенці, як частини історико-культурної спадщини Карпатського регіону”.

Голова Городенківської громади Богдан Кобилянський наголошує:

«Вірменський костел є справжньою окрасою міста. Однак, будівля в теперішній час знаходиться в критично аварійному стані, і є великий ризик її руйнування через замокання, тому і виникла ідея проєкту. Це дозволить не тільки зберегти пам’ятку, а й використовувати її як туристичну атракцію, а в майбутньому створити на її базі музей сакрального мистецтва». 

Проєкт реалізується у рамках Програми підтримки ініціатив місцевих карпатських громад, яку реалізує Асоціація «Єврорегіон Карпати – Україна» в межах «Конкурсу ініціатив місцевих карпатських громад – 2021 2.0» спільно з Львівською, Закарпатською, Івано-Франківською, Чернівецькою обласними радами.
ЄВРОРЕГІОН “КАРПАТИ – УКРАЇНА”

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено