Івано-Франківськ

Мешканців Прикарпаття попереджають про небезпечні фісташки

Експортувалися фісташки з Туреччини.
271754219 229145912729952 8614258613787324086 n scaled

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області повідомляє перевищений вміст афлатоксинів групи В1 в шкаралупі смажених фісташок, що експортувалися з Туреччини, пише ПІК.

Виробник: Alagozler Gida Paz.San.Ve Tic IthIhr Turz.Ltd.Sti; експортер MalatyaPazariKuruyemiscilik Sanaui ve Ticaret A.S.

Експортувалися через Болгарію до України. Отримувач: ТОВ« Океан Компані Трейд» м. Київ.

Довідково:
Афлатоксини – являють собою одну з найбільш небезпечних груп мікотоксинів, що мають сильні канцерогенні властивості. Це смертельно небезпечні мікотоксини.

Афлатоксин В1 потрапляє в організм при прийомі в їжу горіхів, зернових культур, кави, чаю, сухофруктів. Крім печінки він здатний вражати клітини серцевого м’яза.

Держпродспоживслужба в Івано-Франківській області попереджає операторів ринку, які використовують у виробництві та/або здійснюють обіг вищезазначеної продукції, про необхідність вилучити її з виробництва та/або обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, що передбачено частиною 3 статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

Шановні споживачі! У разі виявлення вказаного харчового продукту, повідомляйте Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за тел.: (0342) 511389, 511392 або звертайтесь до територіальних управлінь.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено