Івано-Франківськ

У МОЗ розповіли яка медична допомога має бути безоплатною при травмуванні

Взимку є висока ймовірність травмування через ожеледицю або захоплення зимовими видами активного дозвілля. 

vpav 1

У МОЗ розповіли яка медична допомога має бути безоплатною при травмуванні.  Якщо є інтенсивний біль, набряк, деформація частини тіла, головний біль, порушення координації та інші неприємні відчуття, потрібно зателефонувати в екстрену допомогу за номером 103 й описати  диспетчеру симптоми та стан, пише ПІК.

Диспетчер надасть інформацію щодо першої допомоги, яку слід надати, а також адресу найближчої лікарні, в якій є травмпункт. Якщо постраждалий у невідкладному стані та не може самостійно дістатись до лікарні, диспетчер направить машину екстреної допомоги.

Незалежно від того, потребує людина з травмою госпіталізації чи ні, швидка має доставити її у заклад, що має контракт з НСЗУ.

Лікарні, які мають контракт з НСЗУ за пакетами Стаціонарна допомога дорослим та дітям без хірургічних втручань” або “Хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах” (наразі на Івано-Франківщині їх 45) мають надавати пацієнту безоплатно:

  • – інструментальні та лабораторні обстеження;
  • – медичну допомогу для полегшення, зняття чи усунення симптомів і проявів травматичного пошкодження;
  • – знеболення та медикаментозну терапію;
  • – хірургічні операції із забезпеченням анестезії;
  • – післяопераційний моніторинг, знеболення і подальшу медикаментозну терапію;
  • – цілодобовий лікарський та медсестринський догляд;
  • – реабілітацію в гострому періоді.

Програма медичних гарантій визначає чіткий перелік і обсяг медичних послуг та лікарських засобів, оплата яких гарантується за рахунок коштів Державного бюджету України.

“Якщо у закладі, що має договір із НСЗУ, відмовляють у медичних послугах або вимагають гроші за те, за що заплатила держава, це є порушенням прав пацієнта. Тоді можна подати скаргу через електронну форму на сайті НСЗУ у розділі “Громадянам”.  Оператори контакт-центру НСЗУ за номером 16-77 підкажуть, як правильно подати скаргу у разі необхідності”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,InstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено