Івано-Франківськ

Паспорт Порошенка: точки зору прикордонників та п’ятого президента не співпадають (ДОПОВНЕНО)

Сьогодні вранці Петро Порошенко повернувся до Києва із-за кордону і заявив, що "переодягнені" правоохоронці забрали у нього паспорт.

04e467f463498220afa9063e006f706c

У Державній прикордонній службі України запевняють, що не перешкоджали поверненню п’ятого президента Петра Порошенка в Україну, пише ПІК.

“З метою уникнення маніпуляцій та будь-яких інформаційних спекуляцій Державна прикордонна служба України зазначає, що у ході перетину державного кордону Петром Порошенком прикордонники чітко дотримувалися норм законодавства. Шкода, що не усі громадяни, в тому числі народні депутати та 5-й Президент України, обізнані зі статтею 33 Конституції України”, – йдеться у повідомленні.

У прикордонній службі додали, що повідомили правоохоронців про прибуття Порошенка, тому що ДПСУ на кордоні забезпечує розшук осіб, які переховуються від органів досудового розслідування та суду. Крім того, кожна особа проходить визначені заходи прикордонного контролю, які тривають необхідну кількість часу.

У подальшому Петро Порошенко був оформлений у прикордонному відношенні на в’їзд в Україну.

Проте, після приземлення в Україні Порошенко заявив, що близько 15 хвилин правоохоронці, частина з яких була переодягнена у форму прикордонників, частина із них була у чорній формі, намагалися не допустити його на територію України, повідомляла Українська правда.

Нагадаємо, ще в кінці грудня 2021 року Петру Порошенку підписали підозру в держзраді та сприянні тероризму в рамках розслідування справи про незаконне постачання вугілля в Україну з окупованих територій. До слова, підозрюваним у цій справі також є нардеп і кум Путіна Віктор Медведчук.

Офіс генпрокурора погодив клопотання про обрання запобіжного заходу п’ятому президенту Петру Порошенку у вигляді арешту з можливістю внесення застави у розмірі 1 млрд грн.

ДОПОВНЕНО: Сьогодні Печерський суд Києва має обрати запобіжний захід підозрюваному в держзраді п’ятому президенту Петру Порошенку. Трансляцію з-під суду веде Радіо Свобода, кореспондент якого спробує потрапити до зали. Наразі Суд оголосив перерву для ознайомлення адвокатів Порошенка з матеріалами справи.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено