Івано-Франківськ

Америка відправила в Україну майже мільйон доз вакцини проти COVID-19

Велика партія вакцини уже прибула в Україну.

smartcrop

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) доставив в Україну 999 180 доз вакцини Pfizer-BioNTech, пише ПІК з посиланням на МОЗ.

Ці дози надаються в рамках глобальних заходів із забезпечення справедливого та рівного доступу до безпечних та ефективних вакцин проти COVID-19 у світі. Тож ця партія вакцини спрямована на те, щоб якомога більше людей в Україні отримали важливий захист від захворювання, особливо у світлі розповсюдження штаму “Омікрон”.

Зберігання й логістику вакцин з цієї поставки (в рамках COVAX) в Україні забезпечує Агентство США з міжнародного розвитку USAID.

“Вакцини – це один із найкращих засобів боротьби з пандемією, і ми пишаємося тим, що є партнерами України у цих історичних заходах”, – зазначив директор Місії USAID Джеймс Хоуп.

У свою чергу голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін привітав українців із прогресивним темпом вакцинації від COVID-19.

“Боротьба з COVID триває, особливо з огляду на появу нових штамів, як “Омікрон”.  Зараз уже кожен має змогу отримати третю дозу вакцини проти COVID-19, будь ласка, скористайтеся цією можливістю, щоб максимально захистити себе”, – сказав Мурат Шахін.

За словами представника ВООЗ та голови Бюро ВООЗ в Україні Ярно Хабіхта, надходження вакцин із США посилить зусилля України у подоланні штаму “Омікрон”.

“Для цього необхідно вакцинувати 70% населення країни до липня 2022 року.  Важливо, щоб разом із вакцинацією люди продовжували носити маски у громадських місцях, регулярно провітрювали приміщення, дотримувалися фізичної дистанції та вживали інших заходів для подолання пандемії”, – нагадав Ярно Хабіхт.

На сьогодні USAID вже виділив близько 10 мільйонів доларів на підтримку вакцинації в Україні та передав країні майже 3,2 мільйона доз вакцин (Moderna and Pfizer) від COVID-19 через COVAX.

Загалом з початку COVID-19 в Україні USAID надав допомогу у відповіді на пандемію на загальну суму понад 50 мільйонів доларів США.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено