Івано-Франківськ

У Ворохтянської ТГ розпочали конкурсний відбір проєктів для Шкільного громадського бюджету

Прийом проєктів розпочався 17 січня 2022 року, а завершиться 28 лютого цього ж року.

eTwinning yak ukrai nski uchni robyly proekty zi shkolamy z za kordonu2 scaled e1642699862709

Рік тому депутати Ворохтянської селищної ради підтримали впровадження у громаді Шкільного громадського бюджету. У рамках цього проєкту учні загальноосвітніх навчальних закладів громади віком від 14 до 18 років можуть подавати на конкурсний відбір свої проєкти, пише ПІК з посиланням на сайт Ворохтянської селищної ради.

“Метою впровадження Шкільного громадського бюджету є підвищення рівня довіри учнівської молоді до діяльності місцевої влади, залучення учнів до прийняття рішень у громаді. Також ціллю є навчити молодь вигадувати та розробляти ідеї, комунікувати та працювати в команді, розвинути відчуття причетності та важливості власного голосу, тим самим сформувати активного, розумного громадянина з критичним мисленням”, – йдеться в оголошенні.

В 2022 році на фінансування процесу Шкільного громадського бюджету в місцевому бюджеті передбачили 785 тис. грн. Гроші розподілять між двома закладами загальної середньої освіти Ворохтянської селищної ради наступним чином:

  • Ворохтянський ліцей (401 учень та учениця): на три великих проєкти виділять по 100 000 гривень та на 5 малих – по 47 000 гривень;
  • Татарівська гімназія (72 учні та учениці) на один великий проєкт дадуть 100 000 гривень та на три малих – по 50 000 гривень.

Проєктні заяви учасники повинні подавати разом із командою виключно в електронному вигляді (через електронну систему). Детальніше умови подання можна переглянути за посиланням.

Голосувати за вподобані проєкти зможуть лише учні 5-11 класів. Віддаватимуть свої голоси за подані ідеї учні в кожній школі окремо. Голосування триватиме з 22 березня до 4 квітня 2022 року.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено