Івано-Франківськ

Заробляв на «вірусах»: на Прикарпатті судитимуть фахівця в ІТ-сфері

У ході обшуків у 34-літнього мешканця Коломийщини вилучили комп’ютерну техніку, яку він використовував для протиправної діяльності.

virus2 scaled

На Прикарпатті заробляв на «вірусах» молодий комп’ютерщик, його підозрюють у розповсюдженні шкідливого програмного забезпечення, повідомляє прокуратура області, пише ПІК.

“За даними слідства, фахівець в ІТ-сфері створив електронні файли, що розпізнаються як шкідливе програмне забезпечення, призначені для несанкціонованого доступу до електронно-обчислювальних машин необмеженого кола осіб і несанкціонованого доступу до них. Зловмисник розповсюджував їx з метою отримання прибутку”, – йдетьсяу повідомленні.

За процесуального керівництва Коломийської окружної прокуратури  повідомлено про підозру 34-річному місцевому мешканцю за створення та використання шкідливого програмного забезпечення (ч.1 ст. 361-1 КК України).

“У ході обшуків за місцем проживання підозрюваного вилучено комп’ютерну техніку, яку він використовував для протиправної діяльності”, – додають у прокуратурі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі  Коломийського РВП ГУНП  в Івано-Франківській області.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено