Івано-Франківськ

У День Злуки від “Дністра” до “Києва” утворять живий ланцюг єдності у Франківську

22 січня вся Україна відзначає День Соборності.

img7880 ac56acc37dc753cddad1c9fd0bbebb95

Цієї суботи в Івано-Франківську до Дня Злуки утворять живий ланцюг єдності від будівлі готелю “Дністер” до бізнес-центру “Київ”. Мешканців та гостей міста запрошують долучитися до акції.

Нагадаємо, ПІК писала, що саме в цей день, 22 січня, у 1990 році біля готелю “Дністер” розпочався живий ланцюг, який з’єднав Івано-Франківськ, Львів та Київ.

Проте, цьогорічний ланцюг єдності буде також нагадуванням владі Івано-Франківська та її мешканцям про необхідність збереження історичної пам’ятки архітектури – готелю “Дністер”.  

Організатори акції ГО “Кам’яниця Австрія”, кажуть що живим ланцюгом намагатимуться донести громадськості  основний меседж – будівля має відновити свій історичний вигляд і функціонувати як єдина споруда. Крім того, “Дністер” мають повернути у власність держави.

“Ця подія про Місце та Об’єднання – про те, щоб зберігати архітектуру Івано-Франківська різних періодів від забудовників, що женуться за квадратними метрами, обкрадають та нищать нашу історію. Про право містян на звичне, співмасштабне, людяне та гармонійне середовище. Приходьте та приводьте всіх своїх знайомих. Допоможіть нам розказати про цю подію якомога більшій кількості людей”, – кажуть організатори акції.

Нагадаємо, майже рік тому багато франківців повиходили на протести під готель “Дністер”, що на вулиці Січових Стрільців, який власники відреставрували до невпізнаваності.

271997522 462141312229544 6642796481824839361 n scaled

Читайте також: 

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено