Івано-Франківськ

Експеримент: у Коломийській ТГ серед старост вибрали нового директора міської ритуальної служби

З даного питання проводилися громадські слухання.

272043317 628605614862214 1478348138435253366 n

27 січня 2022 року на сесії Коломийської міської ради підтримали рішення про призначення Гушулея Романа Васильовича на посаду директора комунального підприємства «Коломийська міська ритуальна служба», пише ПІК.

Передбачається укладання контракту про призначення на цю посаду терміном на три роки.

Для цього Романа Гушулея звільнять із посади старости у Королівському старостинському окрузі.

240186264 4316236608459376 2007229661295411792 n scaled

Перш, ніж проголосувати, депутати обговорили доцільність таких змін. Зокрема, депутат Коломийської міської ради Олег Романюк зазначив, що не розуміє сенсу та причин нових призначень:

“Згідно закону України старостинські округи лишаються на місці, тому що ми не маємо права їх звільняти. Тож я не розумію, для чого ми це робимо. Чи планується туди (с. Королівка – ред.) ставити людину, чи не планується?”

У свою чергу міський голова Богдан Станіславський нагадав, що із депутатських ініціатив влада міста виділила кошти на КП «Коломийська міська ритуальна служба» з метою розробки у селах програми благоустрою.

“Ми виділили кошти для найму працівників, закупки обладнання та техніки. І ми вирішили, щоб це підприємство очолить один з числа старост. І він разом з іншими старостами буде займатися розвитком благоустрою округів. Були громадські слухання у селі Королівці. Я там був. Підтримали це рішення”, – пояснив Богдан Станіславський.

За його словами, у Королівці домовилися про те, що старостинські округи ніхто ліквідовувати не буде, старости залишаться членами виконкому.

Проте Олег Романюк й надалі, посилаючись на закон, висловив неможливість призначення старости головою ритуальної служби.

“У законі України чітко прописані повноваження старости. Це не є наше повноваження, а законодавства. Просто, щоб ми зараз не придумали ровер і щоб назад це все не вертали. І якщо ми забираємо старосту села, значить ми не маємо права ці повноваження передавати другому старості, і цей староста так само не може ці повноваження виконувати”, – наголосив депутат.

Але мер Коломиї запевнив, що зможе.

“Будемо робити перерозподіл обов’язків. Все будемо робити згідно чинного законодавства”, – підкреслив Станіславський, надаючи слово Роману Гошулею.

Кандидат на посаду директора міської ритуальної служби погодився, що одразу мешканці Королівки не зовсім позитивно сприйняли таку пропозицію.

“Але в процесі засідання було анонсовано, що ми це робимо в порядку експерименту. І якщо схема не буде працювати, тоді зможемо повернути назад”, – зазначив Роман Гошулей.

“За” такий експеримент проголосувати 27 депутатів, троє утримались, не голосували теж троє. Рішення прийняли.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено