Івано-Франківськ

У Тернополі хочуть встановити скульптуру безпритульній собаці, яку отруїли (ФОТО)

Відповідну петицію на сайті міської ради за один день вже підписали 75 людей із 300 необхідних.

У Тернополі хочуть встановити скульптуру безпритульній собаці, яку отруїли (ФОТО)

У Тернополі пропонують встановити скульптуру в пам’ять про улюбленицю містян – собаку Джессі. Про це пише ПІК з посиланням на ТМЦ інфо.

«Завдяки своєму пробивному характеру Джессі помалу привчили тернопільських підприємців, що собака, яка заходить до вас і спить навіть на вітрині, – це ок. І її не треба проганяти. Джессі вже немає, але традиція пускати безпритульних собак у заклади залишилася. Вона зробила величезний вклад у культуру поводження з бездомними собаками, принаймні в центральній частині міста”, – каже авторка петиції Тетяна Семусь.

jessi2

Волонтери намагалися прилаштувати собаку, однак вона не захотіла жити у квартирі. Коли навесні 2021 року у собаки виявили травму ноги, небайдужі зібрали кошти, аби організувати операцію. Джессі одужала. Однак 1 січня 2022 року тернополяни дізналися, що невідомі отруїли собаку. Врятувати її не вдалося.

“З метою культивування гуманного ставлення до тварин та збільшення кількості туристичних атракцій в місті, пропонуємо встановити «Скульптуру чотирилапої тернополянки Джессі» на одній із пішохідних вулиць центру міста – Валовій або Сагайдачного, на яких собака бувала щодня”, – йдеться в описі петиції.

Також біля пам’ятника пропонують облаштувати мисочку-напувалку для тварин, вода в неї потраплятиме з водогону. Таким чином не лише привернуть увагу тернополян до проблеми поводження з безпритульними тваринами, а й на рівні України позиціонуватимуть місто як європейське і таке, де турбуються про тварин на ділі.

На скульптуру кошти з міського бюджету виділяти не потрібно буде. Авторка петиції пропонує реалізувати проєкт спільнокоштом небайдужих. Підписати петицію можна за посиланням.

Jessi scaled

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено