Івано-Франківськ

До Франківська зі всієї України та закордону надіслали понад 800 малюнків із зображенням Бога (ФОТО)

27 січня у просторі «Промприлад. Реновація» завершився Міжнародний конкурс малюнку «Для Бога я створю найкраще».

DSC07853 scaled

Цього року конкурс, участь у якому взяли юні художники з різних країн та цілої України, проходив у форматі офлайн.

Журі обрало найкращі роботи із 800-а надісланих художніх малюнків, які увійдуть до каталогу, пише ПІК з посиланням на Івано-Франківську УГКЦ.

Вибирали найкращі малюнки франківські реставратори, художники, митці, музиканти та голова молодіжної комісії Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ отець Михайло Віхоть.

Священник наголосив на духовному сенсі події, що дозволяє поглянути на Бога через дитячу безпосередність.

«Дивлячись на ці роботи, можна побачити Бога по-новому – Татом, яскравим, веселим. Вважаю, що всі, хто прислали роботи вже переможці, бо бачать важливість Бога у своєму житті. Оцінювати треба не крізь призму правил художнього мистецтва, але обирати серцем», – розповів о. Михайло.

DSC07897 scaled DSC07871 scaled DSC07781 scaled

За 10 років існування конкурсу близько 5000 людей зображали Бога у свій власний спосіб. Більше про роботи розповів один з організаторів, художник Ярема Стецик:

«Так цікаво, хто який доступ має в голові та серці до Бога. Адже, хтось уявляє Господа, як купол храму, хтось як вареники на Різдво, хтось зображає молитву. Можна помітити, як змінюються роботи з кожним роком, як і наші стосунки з Богом. Учасників ми ні до чого не спонукаємо, тільки фіксуємо момент зустрічі з Богом».

Зазвичай роботи надходять від учнів різних художніх шкіл, а також християн. Малюнки, які відзначило журі, розмістять на виставці в Промприладі, щоб усі охочі франківці могли насолодитися різноманітними зображеннями Бога, Діви Марії та святих.

DSC07895 scaled

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено