Івано-Франківськ

Путін заявив Макрону, що США і НАТО проігнорували ключове питання Росії

Також обговорили "гарантії безпеки" та Україну.

Володимир Путін у п’ятницю, 28 січня поспілкувався з Еммануелем Макроном. Однією з тем розмови стали так звані “гарантії безпеки”.

Очільник Кремля поскаржився президенту Франції на США та НАТО. Зокрема, заявив, що вони проігнорували питання “про принцип неподільності безпеки”.

Про це повідомляє  “Європейська правда”, пише ПІК.

Під час дзвінка Путін зазначив, що російська сторона уважно вивчить отримані 26 січня від США та НАТО письмові відповіді на проєкти угод про так звані “гарантії безпеки”. Після цього Москва визначиться зі своїми подальшими діями.

Путін звернув увагу, що у відповідях США і НАТО не було враховано “принципових занепокоєнь Росії”, таких як недопущення розширення НАТО, відмова від розміщення ударних систем озброєнь поблизу російських кордонів, а також повернення військового потенціалу та інфраструктури блоку в Європі на позиції 1997 року.

“Проігноровано і ключове питання: як США та їхні союзники мають намір слідувати зафіксованому в базових документах ОБСЄ та Росія-НАТО принципу неподільності безпеки, який передбачає, що ніхто не повинен зміцнювати свою безпеку за рахунок безпеки інших країн”, – заявили у Кремлі.

У розмові Володимир Путін наполягав на “прямому діалозі” Києва з Донецьком та Луганськом і на правовому оформленні “особливого статусу Донбасу”.

Також він підтвердив налаштування Росії працювати далі у Нормандському форматі з урахуванням підсумків зустрічі політичних радників лідерів країн “нормандської четвірки” в Парижі 26 січня.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено