Івано-Франківськ

Загальнодержавного локдауну в Україні не буде: прогноз очільника МОЗ

Добові показники захворюваності на омікрон будуть вищими, ніж у попередні хвилі, але смертність нижча, вважають у МОЗ

0691ffea12f11cf7b8614d8eefb1f27c

Глава МОЗ Віктор Ляшко сподівається, що пандемія коронавірусу завершиться у 2022 році. Прогноз захворюваності найближчим часом він озвучив у ході години запитань до уряду у Верховній Раді у п’ятницю, 28 січня.

“Вакцина, противірусні препарати прямої дії, менш агресивні штами SARS-CoV-2 – це чіткі сигнали, що людство зможе подолати COVID-19. Поява вакцини та прагнення всіх країн світу досягти високих рівнів охоплення щепленням дозволяє нам оптимістично сподіватися, що 2022 рік буде останнім для пандемії“, – сказав Ляшко.

МОЗ очікує, що на піку хвилі “Омікрону” смертність буде на третину нижчою, ніж в останню хвилю восени. При цьому кількість хворих на добу може становити 40-60 тисяч людей.

За словами Ляшка, пік хвилі буде найближчими тижнями, але медсистема готова до таких навантажень.

Крім того, він повідомив, що незабаром до червоної зони карантину можуть потрапити ще шість областей: Закарпатська, Волинська, Чернівецька, Львівська, Вінницька та Сумська області. Нині у ній перебувають Івано-Франківська та Тернопільська області.

Оскільки Україна велика, поширення коронавірусної хвороби, реєстрація кількості випадків та навантаження на систему охорони здоров’я неоднорідні. Коли одна область може вийти з “червоного” рівня епідеміологічної небезпеки, то інша може до нього зайти. Тому загальнодержавного локдауну не буде», — додав Ляшко.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено