Івано-Франківськ

Зеленський провів прес-конференцію для іноземних ЗМІ: про що говорили

Зокрема президент відповів і на ключові питання, що стосуються безпеки в Україні.

ad13bdf screenshot 123

Сьогодні, 28 січня, президент Володимир Зеленський зібрав міжнародні видання, аби обговорити актуальні українські проблеми та відповісти на важливі запитання, передає УП, пише ПІК.

Перш за все Зеленський закликав світових лідерів та засоби масової інформації не нагнітати паніку щодо війни з Росією, бо це шкодить економіці України. 

Зеленський зазначив, що сьогодні він не бачить загрози більшої ескалації, ніж вона була раніше, на початку минулого року.

“Так, збільшилась кількість військових, але я про це говорив на початку ще 2021 року, коли говорилось ще про військові навчання РФ. Тоді було велике збільшення, тоді нас підтримали й Сполучені Штати, і наші європейські друзі. Вони закликали Росію відвести війська. Зараз я не вважаю ситуацію більш напруженою, ніж вона була тоді, у пік навчань”, – сказав Зеленський.

Він не виключив можливість ескалації, але сказав, що нагнітання в інфопросторі шкодить економіці України.

“Я говорив, що я розпочав говорити з лідерами держав і пояснювати їм, що нам потрібно на сьогодні стабілізувати економіку нашої держави через всі ці сигнали, що завтра війна”, – сказав Зеленський.

Також президент розкритикував і рішення окремих країн про евакуацію дипломатів з України, оскільки це є дуже негативним сигналом для всіх:

“Я вважаю, що посольські працівники і дипломати повинні бути тут. Це капітани дипломатії. Представники своїх держав і ми знаємо, що капітани останні залишають корабель. А я вважаю, що у нас не “Титанік”. Україна йде в перед””.   

Президент Володимир Зеленський ще раз підтвердив, що готовий зустрічатися з очільником РФ Володимиром Путіним, але той і його оточення пропонують формати, які не дадуть результату, і РФ поки не робить кроків до деескалації.

Більше дивіться у відео:

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у  FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено